Strašna statistika: Godišnje u Srbiji 50 života izgubimo na dvotočkašima!

29.01.2024

11:18

0

Moto sezona se više jednostavno ne završava!

Strašna statistika: Godišnje u Srbiji 50 života izgubimo na dvotočkašima!
Copyright Profimedia

Predsednik Asocijacije za bezbednost motociklista Vladimir Jevtić izjavio je danas da svake godine u Srbiji pogine oko 50 vozača i putnika na motociklima i mopedima, a izmedju 1.100 i 1.300 bude povređeno.


On je za Tanjug rekao da vožnja dvotočkaša u toku zime zahteva posebne veštine i zaštitnu opremu od vozača, kao i da su rizici stradanja znatno veći zbog lošije vidljivosti i hladnih kolovoza.

"U Srbiji ima i više od 5.000 dostavljača i veliki broj njih je na dva točka na motociklima, mopedima i biciklima. Ova kategorija učesnika u saobraćaju susreće se sa brojnim problemima. Moto sezona se više jednostavno ne završava. Naravno da imamo povećan broj motociklista kada je dosta toplije vreme, ali sada imamo mnogo dostavljačkih službi", rekao je Jevtić. 
Ustupljene fotografije/Produkcija 46
 

 


Prema njegovim rečima, u slučaju njihove povrede, vrednost bilo koje dostave, ne može da se meri sa vrednošću troškova lečenja koji mogu biti i više desetina hiljada evra.


"Budite svesni da su i dalje vozači motocikla, bicikla i mopeda u saobraćaju. Proveravajte oko sebe, a što se tiče vozača dvotočkaša ovaj period je poprilično zahtevan za upravljanje i jako je hladno", rekao je Jevtić. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike