"Stigla tvoja pravda ljubavi moja mala": Sestra Marice čija je beba umrla u porodilištu prokomentarisala hapšenje ginekologa

19.01.2024

19:11

0

Autor: M.M.

Na njen komentar mnogi su se nadovezali i tražili i smrtnu kaznu za nemar i ponašanje ginekologa

"Stigla tvoja pravda ljubavi moja mala": Sestra Marice čija je beba umrla u porodilištu prokomentarisala hapšenje ginekologa
Copyright Tanjug/Video/Facebook/Marica Mihajlovic

- Stigla tvoja pravda Elenice moja, tetka tvoja obećala zlato, meni srce puno, ljubavi moja mala - ovako je prokomentarisala sestra porodilje Marice Mihajlović hapšenje doktora M.M.

Njena sestra podelila je svoju horor priču iz porodilišta u Sremskoj Mitrovici i podigla Srbiju na noge.

Na njen komentar mnogi su se nadovezali i tražili i smrtnu kaznu za nemar i ponašanje ginekologa

"Smrtna kazna za ovakva dela bi bila blaga nego bi ga trebalo mučiti do smrti, sipati so na ranu", "Smrt nije kazna, treba ga mučiti dok ne umre da vidi kako je kad se neko na njemu iživljava, ko on što se iživljavao nad majkom i bebom, porođaj treba da bude nesto najlepše u životu žene, a ne mučenje i nasilje"...

Facebook/Marica Mihajlovic
 

Podsetimo, Marica Mihajlović je 11. januara primljena je u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, tada je već prošlo nedelju dana od njenog termina, ali nije bilo ni nagoveštaja da bi se mogla poroditi. Dvanaestog ujutru otišla je na pregled gde su joj rekli da je plodova voda zamućena, nakon čega su počeli sa indukcijom. Ipak, kako se nije dovoljno otvorila za porođaj, oko 17 časova doktor joj je saopštio da mora na carski rez i od tada kreću najgori sati života za ovu mladu ženu.

- Vreme prolazi, doktora nema, u 18.20 dolazi i odlučuje da me ipak porodi prirodnim putem, babice mu govore da ništa ne menja i da moram na carski. On se ipak držao svoje odluke jer je uradio pregled i video da se ništa ne menja i da je beba, još uvek, jako visoko i da ne može da se spusti u karlicu - tvrdi Marica.

Izmučenoj i bez snage daju joj i kiseonik, ali beba i dalje ne mrda od mesta gde je bila, Marica kreće da preklinje doktora da je porodi na carski rez i spase dete, a onda je, kako tvrdi, počinje i stravično maltretiranje.

 

- Ja ga i pored toga molim samo da mi spasi dete -  kroz suze je ispričala Marica.

Kada je porođaj konačno krenuo, kako Marica kaže, doktor je video da beba ne može nikako da se rodi, daje joj anesteziju i pokušava da je porodi nasilno.

- Pošto je video da beba ne može da se pusti počeo je da mi skače po stomaku i da me stiska, lomi mi rebro i ja gubim vazduh, a na kraju i svest. Tada se beba zaglavila u karlici i od velikog pritiska se ukakila - objasnila je porodilja koja je dodala da je beba sve to sa plodovom vodom progutala.

Nažalost, iako je dete moglo da uzima kiseonik, nije moglo da izdiše i dolazi do stvaranja mehurića na plućima, a onda i do prestanka rada srca. Doktori je reanimiraju, uključuju na aparate i odmah transportuju za Novi Sad.

- Beba je samo par sati bila živa, mene su sutradan oko 13 časova pozvali i rekli da je preminula. Oštetio joj se i mozak, da je preživela imala bi posledice - priča utučena Marica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike