Izgubila je brata i od stresa dobila rak! Terapije nisu pomogle, ali sada ima novu nadu: Ne mogu da se izlečim, ali bar da zaustavim bolest

18.01.2024

19:55

0

Autor: R.M.

Nakon što joj je mlađi brat iznenada umro, Juliji je dijagnostifikovan rak na mozgu a kasnije i na dojci

Izgubila je brata i od stresa dobila rak! Terapije nisu pomogle, ali sada ima novu nadu: Ne mogu da se izlečim, ali bar da zaustavim bolest
Julija Lukić - Copyright Privatna arhiva

Julija Lukić (41) osetila je pre 6 godina vrtoglavicu, a ubrzo joj se pojavila nestabilnost u nogama i glavobolja. 

Nakon što je otišla kod lekara, ubrzo joj je dijagnostifikovan zloćudni tumor dojke koji je metastazirao na mali mozak.

- Urađen je skener i nađen tumor na malom mozgu, ali je primarni tumor dojke koji se pokazao kasnije. Onda su mi uradili operaciju na malom mozgu. Ostala sam da se lečim kao onkološki pacijent za dojku, ali nažalost ona ne može da se operiše - počinje priču Julija.

Nakon ovog strašnog otkrića, saznala je i da se tumor sa dojke proširio i po drugim delovima tela gde je metastazirao.

- Lekari su mi rekli da je tumor dojke tu bio nekit tri do četiri godine, a da je odatle metastazirao na mali mozak. Zbog tog tumora dojke nastao je kolaps u čitavom organizmu. Sada je to prešlo i na jetru, kosti... - priča ona.

Julija je do sada primila 24 hemioterapije i išla na 10 zračenja glave i 14 zračenja kostiju. 

- Lečim se još uvek ali sve što sam mogla da primim, primila sam. Više nemam kod nas šta da primim - kaže naša sagovornica.

Ipak, ova hrabra žena se ne predaju i pronašla je kliniku u Nemačkoj koja leči na drugačiji način i gde se ne koriste hemioterapije.

 

 

 

- To mi je preporučila prijateljica koja je išla pre 10 godina i dobro je. Ide na redovne kontrole i ta terapija je biološka i prirodnija. Ali zaustavlja bolest. Ja znam da ne mogu da se izlečim skroz, ali samo da se, eto, to zaustavi. Da se produži život - rekla je ona.

Julija živi sa roditeljima koji su joj i najveća podrška, a od čijih penzija svi žive i nju leče. 

Nažalost, prva faza lečenja u Nemačkoj košta 531.000 dinara što je za nju ogroman novac. 

budihuman.rs
 

- Oni su mi rekli da ću biti tri nedelje na intezivnom lečenju, a posle toga je stvar dogovora i kako organizam bude reagovao. Krećem u nedelju, a od ponedeljka 22. januara počinjem lečenje. Uspela sam da skupim novac za prvi ciklus jer dosta ljudi se javilo - priča ona.

Julija se pre bolesti bavila sportom, završila je DIF i ima dosta prijatelja.

- Pre bolesti sam radila u struci, igrala sam rukomet... ali ovo je od stresa. Imala sam smrtni slučaj, izgubila sam mlađeg brata od 18 godina. Dobio je srčani udar i za dve sekunde je završio svoj život. Mene je to "ubilo". Sada moram da se borim za sebe, pa sam to nekako stavila po strani, ali to je bio težak period, stres... s druge strane, sport i tri treninga dnevno isto su bili iscrpljujući... fakultet, predavanja... to me je stiglo i sada je to tako - kaže hrabra žena.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike