Briga o deci sa Kosmeta: Kancelarija za KiM organizovala sedmodnevni boravak na Tari za 200 dece iz južne srpske pokrajine

13.01.2024

14:30

0

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov navela je da kancelarija kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta života najmlađih

Briga o deci sa Kosmeta: Kancelarija za KiM organizovala sedmodnevni boravak na Tari za 200 dece iz južne srpske pokrajine
Copyright Profimedia

Kancelarija za KiM je u saradnji sa Centrom dečjih letovališta Beograd i opštinom Obrenovac za vreme zimskog raspusta organizovala sedmodnevni boravak na planini Tari za 200 dece sa KiM u dve grupe.

Deca borave u hotelu Mitrovac, a obezbeđene su im različite aktivnosti, kao što su škola skijanja, druženje sa animatorima i šetnje, prenosi TV Most.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov navela je da kancelarija kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta života najmlađih.

- Deca su stigla, vesela, dočekali smo ih i nadam se da će ovaj divan ambijent koji je trenutno na Mitrovcu na Tari uveličati čitav njihov boravak, da će sve vreme imati sneg i da će ove zimske čarolije na Tari omogućiti da na kraju, kada budu kretali kući, imaju osmeh na licu, što je cilj Kancelarije za KiM - rekla je Miladinov.

Direktor Centra dečjih letovališta Beograd Ivan Jegorović je istakao da je o deci potrebno brinuti na najbolji mogući način.

- Ugostili smo 100 dece iz centralnog Kosova i iz Pomoravlja, zahvaljujući opštini Obrenovac, i zaista su dirljivi trenuci u druženju sa njima. Zaista mi je puno srce kada vidim da KiM ima budućnost zato što imamo zaista divnu decu i na nama je da brinemo o njima na najbolji mogući način - rekao je on.

Predsednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević je naveo da je bitno da se sa Kancelarijom za KiM sarađuje kako bi se brinulo o ljudima na KiM.

- Ono što me raduje jeste da ova deca koja su trenutno na Tari su puna energije, elana i ne bojim se za njihovu budućnost i budućnost KiM, naravno u sklopu Srbije. Izuzetno je bitno da mi moramo zajedno sa Kancelarijom za KiM da brinemo o svakom čoveku dole kako bismo imali budućnost na KiM - naveo je Stanojević.

U protekloj godini 2.200 dece sa Kosova bili su učesnici nekih od kampova koje je organizovala Kancelarija za KiM, a kako ističu iz Kancelarije, taj trend nastaviće se i u novoj 2024. godini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike