Tihi heroji prve snežne noći: Dobrovoljci pokazali na delu kako se brine o komšijama! (FOTO)

11.01.2024

19:50

0

Autor: I.K.

Dobrovoljni vatrogasci pomagali komšijama, čistili sneg i posipali so

Tihi heroji prve snežne noći: Dobrovoljci pokazali na delu kako se brine o komšijama! (FOTO)
Copyright Printscreen/Instagram/Vatrogasni savez grada Novog Sada

U ledenim danima, kada su nas okovali i led i sneg, prilika je da oni retki pokažu svoju nesebičnu humanost i da se nađu svojim komšijama na usluzi.

To su prethodnih dana, ali i noći pokazali ovi tihi heroji, članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Bukovca, Kaća, Rumenke, svi u sklopu Vatrogasnog saveza grada Novog Sada.   

Uzeli su lopate u ruke i uputili se ka najkritičnijim tačkama.

Tako su škola, crkva, i okolne ulice sada čiste od snega i bezbedne za sve sugrađane Bukovca, zahvaljujući njihovom vrednom radu i brizi.

 

 

I Kać ima svoje heroje koji su bili vredni dok je grad spavao. U kasnim večernjim satima, preuzeli su inicijativu i posvetili se čišćenju i posipanju soli ispred vitalnih javnih ustanova grada.

Tako su vrtići, škole, biblioteke, ambulante, i druge značajne institucije sada bezbednije zahvaljujući njihovom nesebičnom trudu. 

 

 

I vatrogasci iz Rumenke su pokazali posvećenost i brigu za svoje sugrađane i zajednicu. Čistili su sneg i posipali so kod Doma zdravlja, vrtića prkoseći minusu i snegu. Zahvaljujući ovim tihim herojima, njihovi sugrađani mogu bezbrižno do prodavnice ili na posao.

 

 

Iz Vatrogasnog saveza Novog Sada se zahvaljuju svojim kolegama na predanosti i brizi za sugrađane. Bilo bi lepo da ovi požrtvovani momci budu uzor drugima kako se pomaže zajednici i čini da ona bude bolje mesto za život.

Bravo!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike