U debelom minusu: Nakon jutarnjeg mraza sunčan ali hladan dan, uveče stiže naoblačenje sa snegom

11.01.2024

06:32

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura biće od -12 do -6 °C, najviša u većini mesta od -4 do 0 °C, ponegde i do 4 °C

U debelom minusu: Nakon jutarnjeg mraza sunčan ali hladan dan, uveče stiže naoblačenje sa snegom
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da će ujutro biti umeren, lokalno i jak mraz, mestimično magla i niska oblačnost, koja će se ponegde u nižim predelima zadržati tokom celog dana. U ostalim krajevima sunčano, ali hladno. Vetar slab, na istoku umeren, povremeno i jak, zapadni i severozapadni. 

Najniža temperatura biće od -12 do -6 °C, najviša u većini mesta od -4 do 0 °C, na severu Vojvodine, jugu i istoku Srbije malo toplije, do 4 °C. Uveče na severu, a tokom noći i u ostalim
krajevima naoblačenje, ponegde uz provejavanje slabog snega, a zapadni vetar biće u pojačanju.

Zbog najniže temperature ispod 10 stepeni u minusu, na snazi će biti narandžasti meteo-alarm. Sve do nedelje zbog poledice će na snazi biti žuti meteo-alarm.

U petak se očekuje umereno do potpuno oblačno i hladno, ponegde uz provejavanje slabog snega. U Timočkoj Krajini suvo i malo toplije sa sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama pojačan, severozapadni. Najniža temperatura od -9 do -1 °C, a najviša od -2 do 4 °C. 

U subotu oblačno, tmurno, hladno i uglavnom suvo (ponegde je moguće kratkotrajno provejavanje slabog snega), krajem dana postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, na severu i istoku pojačan, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -7 do -1 °C, a najviša od -1 do 3 °C. 

U nedelju ujutro hladno uz umeren do jak mraz, ponegde i kratkotrajnu maglu. U toku dana pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab do umeren, u skretanju na južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -10 do -2 °C, a najviša od 2 do 7 °C.

Od ponedeljka se očekuju povremena naoblačenja s kišom, ponegde i sa snegom. Jutarnje temperature biće u porastu, a izraženije otopljenje očekuje se sredinom sedmice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike