Grčka od 1. januara povećala takse! Ko ide na letovanje, neka se spremi: Evo koliko je najeftinija, u hotelima "paprena"

03.01.2024

23:33

0

Ova nova taksa će se naplaćivati u svim smeštajnim objektima za turiste u Grčkoj

Grčka od 1. januara povećala takse! Ko ide na letovanje, neka se spremi: Evo koliko je najeftinija, u hotelima "paprena"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Grčka vlada je sprovela novu ekološku taksu od 1. januara, zamenjujući tako prethodno postojeću boravišnu taksu koja je bila u primeni od 2018. godine.

Ova nova taksa će se naplaćivati u svim smeštajnim objektima za turiste u Grčkoj.

Bitno je napomenuti da se ekološka taksa plaća direktno na licu mesta tokom cele godine, a visina takse zavisi od kategorizacije smeštajnog objekta.

Turistička taksa za najjeftinija noćenja u apartmanima će, umesto dosadašnjih 0,5 evra za noć iznositi 1,5 evra, a taksa za noćenja u hotelima sa pet zvezdica će poskupeti sa četiri na deset evra za noć.

Podsetimo, Grčka vlada je ranije navela povećava turističke takse kako bi ih usmerila u fond za sanaciju štete koje izazivaju klimatske promene. Nakon razornih požara u julu, a potom i krajem avgusta koji su poharali više od 150.000 hektara, Grčku su početkom septembra pogodile katastrofalne poplave.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike