Sigurnost na prvom mestu: Predstavnici MUP i novinarskih udruženja o bezbednosti novinara

27.12.2023

19:31

0

Na sastanku je konstatovana dobra saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova i novinarskih udruženja u okviru Stalne radne grupe za bezbednost novinara

Sigurnost na prvom mestu: Predstavnici MUP i novinarskih udruženja o bezbednosti novinara
Ilustracija - Copyright Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) razgovarali su danas sa predstavnicima novinarskih udruženja o zaštiti bezbednosti novinara i upoznali ih sa merama koje se preduzimaju na obezbeđenju javnih okupljanja koja se ovih dana održavaju u Beogradu.  

Predstavnici MUP-a naglasili su da policija sa posebnom pažnjom postupa po svakoj prijavi novinara da im je ugrožena bezbednost i preduzima sve mere iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije počinilaca i njihovog daljeg procesuiranja.

Predstavnici novinarskih udruženja predložili su da se u cilju prevencije organizuju zajedničke edukativne radionice, na kojima bi učestvovali novinari i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na sastanku je konstatovana dobra saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova i novinarskih udruženja u okviru Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Sastanku su prisustvovali šef kabineta ministra policije Dejan Bojović, pomoćnik direktora policije generala Dejan Luković, načelnik Uprave policije Ivica Ivković, Boško Nešović iz kabineta ministra i glavni inspektor u kabinetu direktora policije Bekir Duduć, kao i predstavnik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Rade Đurić, Dragana Bjelica iz Udruženja novinara Srbije i Veran Matić, član Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike