Patrijarh Porfirije dodelio stipendije studentima i đacima iz porodica sa više dece: 6.300.000 dinara za najbolje

25.12.2023

13:28

0

Stipendije su iz namenskog fonda pri Zadužbini Sime Andrejevića Igumanova, a namenjene su darovitim đacima i studentima iz porodica sa četvoro i više dece, slabijeg imovnog stanja

Patrijarh Porfirije dodelio stipendije studentima i đacima iz porodica sa više dece: 6.300.000 dinara za najbolje
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Patrijarh srpski Porfirije dodelio je danas 35 stipendija studentima i đacima širom Srbije, koji sa ističu postignutim rezultatima u školovanju, a potiču iz porodica sa više dece.

Porfirije je pre dodele stipendija u Patrijaršiji rekao da je porodica prvi blagoslov kojim su ljudi blagosloveni i mesto na kome se uči o najvažnijim principima života.

- Za nas je veoma važno da svi ljudi, bez obzira na to koliko imaju dece, budu podržani od nas, ali razumeli smo i osetili potrebu da podržimo naročito one roditelje koji su imajući više dece pokazali iznad svega ne samo pouzdanje u sebe i svoju sposobnost, već i poverenje u Boga - rekao je Porfirije.

Stipendije su iz namenskog fonda pri Zadužbini Sime Andrejevića Igumanova, a namenjene su darovitim đacima i studentima iz porodica sa četvoro i više dece, slabijeg imovnog stanja.

Ovogodišnji fond za dodelu stipendija iznosi 6.300.000 dinara, a iznos jedne stipendije je 180.000 dinara.

Upravitelj Zadužbine Sime Andrejevića Igumanova arhimandrit Danilo Gavranović naveo je da je, zahvaljujući blagoslovu patrijarha, osnovan fond pri toj Zadužbini.

- Prve godine imali smo zahvaljujući prilozima oca i sina Milovana i Dragana Popovića 13 stipendista, ove godine fond je značajno uvećan na mogućnost da se finansira 35 đaka i studenata - rekao je on.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike