Neverovatna epizoda Potere! Student Veljko u zajedničku kasu doneo milion i po dinara, pa oduševio čitavu Srbiju jednim potezom!

25.12.2023

22:21

0

Autor: Lj. S.

Fenomenalno znanje takmičari su pokazali i u završnoj rundi, osvojivši čak 22 koraka prednosti u odnosu na Milicu

Neverovatna epizoda Potere! Student Veljko u zajedničku kasu doneo milion i po dinara, pa oduševio čitavu Srbiju jednim potezom!
Copyright Printscreen/Potera

Najnovija epizoda Potere ostavila je gledaoce pored malih ekrana bez teksta! Takmičari ubedljivom pobedom nad Tragačicom Milicom osvojili 1.740.000 dinara, a oboren je i rekord najviše pojedinačno odbranjene sume u ovom kvizu.

Naime, student Veljko Kotlaja u zajedničku kasu doneo je čak 1.500.000 dinara, a potom po završetku finalne potere oduševio izjavom da će svoj deo osvojene sume donirati u humanitarne svrhe!

Milica Jokanović, princeza od znanja, bila je izuzetno raspoložena te je takmičare stavljala pred velike dileme, izazivajući ih ponuđenim ciframa koje se retko viđaju u ovom kvizu. Ipak, koliko god primamljive sume bile u pitanju, nisu se svi opredelili za njih, a da li su se na kraju pokajali ili ne, ostalo je tajna.

Prvi se u Poteru upustio Milan Rašević iz Šapca, koji iako „majstor svih zanata“ nije uspeo da od Milice odbrani sumu od 90.000 dinara koju je osvojio u prvoj igri. Takav početak međutim, nije obeshrabrio preostale takmičare, pa su se tačni odgovori neprestano nizali sve do poslednje sekunde finalne potere. Branislav Todorić iz Beograda, kome je ovo bio drugi susret sa Milicom, svojom biografijom inspirisao je Tragačicu da zapeva čuvene stihove „Radim u rudniku, život mi nije lak“ i ponudi mu kao višu sumu neverovatnih 1.000.000 dinara.

Branislav ipak nije želeo da rizikuje, te se odlučio da pokuša da odbrani osvojenu sumu od 105.000 i u toj nameri i uspeo.

Ubrzo mu se u "pobedničkom timu" pridružio i Slobodan Bulatović iz Stare Pazove koji je nakon sjajnog nastupa u prvoj igri sa čak 9 tačnih odgovora, uprkos primamljivoj ponudi u vidu 1.350.000 dinara, rešio da u zajedničku kasu prenese osvojenih 135.000 dinara.

Printscreen/Potera
 

Kada je na scenu stupio Veljko Kotlaja, student istorije poreklom iz Priboja, nastupio je neočekivani obrt i nezaboravno finale ovog popularnog kviza.

Uprkos tome što se, kako je sam rekao, nije naročito dobro snašao u prvoj igri, osvojivši 60.000 dinara, sve prisutne, ali i gledaoce iznenadio je hrabrošću da prihvati gornju ponuđenu sumu od rekordnih 1.500.000 dinara. Zanimljivo je da je Veljko, sve do samog kraja kviza i pobede nad Milicom, bio ubeđen da je tako nešto nemoguće i da će najpre njega, a potom i ceo tim Tragačica uspeti da stigne. Ipak, sa svega jednim netačnim odgovorom, pridružio se ostatku ekipe u finalnoj igri.

Fenomenalno znanje takmičari su pokazali i u završnoj rundi, osvojivši čak 22 koraka prednosti u odnosu na Milicu, koja je nakon dva vraćanja unazad do isteka vremena uspela da ostvari tek 10 koraka na putu do pobede. Da je bila svesna težine izazova pred sobom potvrdila je i sama poručivši trojici takmičara "Bravo ekipo, ja sam ovde sad u ulozi statiste".

Ono što je na samom kraju pojačalo utisak ovakve nezapamćene epizode, jeste i trenutak kada je jedan od takmičara, Veljko Kotlaja, na pitanje voditelja kako će potrošiti osvojenu sumu, izjavio da će svoj deo osvojene nagrade donirati za lečenje dvogodišnjeg dečaka Todora Sojanovića iz Niša, koji se nalazi na lečenju u inostranstvu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike