Milica Tragačica se opustila u kvizu Potera: Svi su šokirani njenim rečima (VIDEO)

19.12.2022

16:40

0

Autor: 24sedam

Tragačica je bila pomalo "iznervirana" jer je Kristian znao više od nje, pa je Milica htela da pokaže da i ona ipak ponešto zna

Milica Tragačica se opustila u kvizu Potera: Svi su šokirani njenim rečima (VIDEO)
Milica Jokanović - Copyright Foto: Printskrin/RTS

Tragačica u kvizu "Potera", Milica Jokanović, našla se u centru pažnje kada je na, u najmanju ruku, neformalan način odlučila da pojasni odgovor na postavljeno pitanje.

Na Jutjubu se pojavio segment iz emisije, gde "princeza od znanja" bez ikakve zadrške kaže: "Ima tri sata da se palamudi".

Tragačica je bila pomalo "iznervirana" jer je Kristian znao više od nje, pa je Milica htela da pokaže da i ona ipak ponešto zna. Pitanje oko kojeg je došlo do "konflikta" je glasilo: "Teritorija koje države zahvata najviše vremenskih zona", a ponuđeni odgovori su bili Rusija, SAD i Francuska.

Inače, reč ''palamuditi'' je izvedeni glagol (nikako pridev) od ''palamuda''-sto na grčkom znači "odvratan zadah iz usta", po ovom bi se (u prenesenom značenju) izvedenica pripisala osobama koje pričaju tj. filozofiraju u prazno i beskorisno, jer takva priča podseća na zadah iz usta, onoga ko priča nepotrebne stvari.

Odnosno, osoba koja ''mlati praznu slamu'' odnosno filozofira, i ne daje poentu, kažemo da ''palamudi''. Ta osoba lupeta aktivno pasivnu glupost bez nekog određenog čvrstog i stabilnog stava. Takođe, možemo reći da osoba koja ''palamudi'' demonstrira akumulirano znanje koje nema svrhu i ne vodi ničemu.

Ipak, ovo nije prvi put da izjave takmičara, tragača i voditelja kviza Potera postanu viralni, pa se mogu čak ispostaviti kao svojevrsna reklama.

Koliko je po ukusu javnog mnjenja, na svakome je da proceni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike