Vozači, oprez! Putevi su vlažni, evo gde ima najviše snega

23.12.2023

18:55

0

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Vranja, kao i na putevima drugog prioriteta održavanja

Vozači, oprez! Putevi su vlažni, evo gde ima najviše snega
Ilustracija - Copyright FOTO TANJUG/ JOVAN NIKOLIĆ

Kolovoz je vlažan i snega ima do 5 centimetara na deonicama I B-21, Divljaka - Ivanjica - Javor, I B-40, Vladičin Han - Surdulica - granica sa Bugarskom (prelaz Strezimirovci) i II A-231, Vlasinsko Jezero - granica sa Bugarskom (Ribarci), zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Prema izveštaju Štaba zimske službe u 16:37, na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Vranja, kao i na putevima drugog prioriteta održavanja na teritoriji Kragujevca, Kruševca, Vranja, Zaječara.

Na području Zaječara, sitni odroni su učestali duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Profimedia
 

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik, II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica, II A-210 Kopaonik - Rudnica, II A-211 Kopaonik - Jaram, kao i II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima preko reka, navodi se u saopštenju.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Izmene u saobraćaju na pojedinim deonicama puteva zbog radova

Na putu Paraćin - Davidovac, most preko reke Crnice, u toku su radovi na zameni dilatacija do 24. decembra, a saobraćaj preko mosta odvija se naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semaforske signalizacije, saopštilo je danas Javno preduzeće Putevi Srbije.

Na Pančevačkom mostu izvode se radovi na sanaciji dilatacione spojnice na stubu konstrukcije mosta, od danas od 21 čas do 25. decembra do 5 sati.

Radovi će se izvoditi u levoj traci (smer Beograd-Pančevo), dok će se saobraćaj odvijati desnom saobraćajnom trakom.

Na putu Kokin Brod - Pribojska Banja, most Rutoši, na snazi će biti obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na asfaltiranju, 25. decembra od 10 do 16 časova.

Nakon 16 časova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, regulisano semaforima.

Alternativni putni pravac je Kokin Brod - Bistrica - Priboj.

U naseljenom mestu Nova Pazova u toku su radovi na rehabilitaciji kolovoza do 27. decembra, a saobraćaj se odvija neometano, uz povremeno naizmenično propuštanje vozila.

Boonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike