Građani Moravičkog okruga više neće morati na preglede u Beograd i Kragujevac: Najsavremenija magnetna rezonanca stigla u čačansku bolnicu

15.12.2023

09:40

0

Napokon smo realizovali i ovo obećanje koje smo dali Čačanima - rekao je gradonačelnik Milun Todorović

Građani Moravičkog okruga više neće morati na preglede u Beograd i Kragujevac: Najsavremenija magnetna rezonanca stigla u čačansku bolnicu
Copyright RINA

Najsavremniji dijagnostički aparat, magnetna rezonanca, nakon dugog čekanja stigla je u Opštu bolnicu u Čačku. Ovo je veoma važna vest za sve žitelje Moravičkog okruga koji će od sada moći u čačanskoj Opštoj bolnici da obave sve dijagnostičke preglede zbog kojih su ranije morali da odlaze u kliničke centre u Beograd ili Kragujevac.

- Napokon smo realizovali i ovo obećanje koje smo dali Čačanima i sada se možemo ponositi time da čačanska Opšta bolnica poseduje magnetnu rezonancu američkog proizvođača „General Electric“. Ovo je jedan od najsavremenijih dijagnostičkih aparata te vrste od 1.5 Tesla, a kako su nam sada rekli naši radiološki tehničari, pomoću njega pacijenti će biti u mogućnosti da snimaju mozak, krvne sudove mozga i vrata, celokupnu kičmu, abdomen i karlicu, ekstremitete... Uz tri skenera, koja funkcionišu u našoj zdravstvenoj ustanovi, mnoge ultrazvučne aparate, možemo reći da imamo savremenu i modernu opremu koja može da zadovolji sve potrebe za najsavremeniju dijagnostičku proceduru za sve naše sugrađane - rekao je gradonačlenik Čačka Milun Todorović.

RINA
 

On je dodao da je posebno važno da više neće biti neophodni odlasci u druge kliničke centre, niti plaćanja u privatnim ambulantama, sada kada Opšta bolnica poseduje ovaj savremeni aparat.

- Ovo ulaganje, uz mnoga ostala u proteklih sedam godina, a koja nisu bila nikako mala, će omogućiti da svi naši sugrađani dobiju adekvatnu, pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu i to je ono što je meni i mojim saradanicima najbitnije - rekao je Todorović.

On je podsetio da je 2017. godine u potpunosti rekonstruisano Porodilište, kao i da je čačanska Opšta bolnica dobila najsavremeniju angio salu, u kojoj se svaki dan spašavaju ljudski životi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike