Srbi hrle u Grčku, ne haju za požare! Sezona na Eviji propala, ali niko ne odustaje od letovanja

10.08.2021

13:56 >> 19:58

0

Autor: P.Š., M.J.

Turisti koji su imali rezervisanu Eviju, najčešće se prebacuju u Olimpsku regiju jer je to najsličniji aranžman

Srbi hrle u Grčku, ne haju za požare! Sezona na Eviji propala, ali niko ne odustaje od letovanja
Copyright Tanjug/AP Photo/Thodoris Nikolaou

Naše turističke agencije masovno otkazuju aranžmane za Eviju, a za ovo ostrvo turistička sezona je verovatno završena.

Oko trećine ostrva Evija izgorelo je u požaru koji traje već danima, a još uvek nije izvesno kada će ga ugasiti. Kako saznaje 24sedam, zbog novonastale situacije srpske turističke agencije šalju turiste na druga mesta, uglavnom u Olimpsku regiju.

– Poslednja tura je otišla na Eviju 7. avgusta, a termin 16. avgusta neće biti realizovan. Mi više ne prodajemo aranžmane za Eviju, svi termini su otkazani – poručili su turističke agencije “Balkan fun”.

Ilustracija/MUP Srbije

Slična situacija je i kod drugih turističkih agencija koje su imale u ponudi letovanje na Eviji.

– Otkazuju se aranžmani u narednih sedam do deset dana i upućujemo putnike na neke druge destinacije koje imamo u ponudi. Poslednja tura drugog avgusta je otišla na Eviju – naveli su u “Sabra Travelu”.

Pročitajte još:

Iako su sada aranžmani otkazani, bilo je turista iz Srbije koji su se zatekli na Eviji za vreme požara. Nisu bili ugroženi vatrenom stihijom ni u jednom trenutku. Oni su izmešteni na druga letovališta.

– Bili su do nedavno na ostrvu, odnosno u smeštaju jer je relativno skoro vatra doprla baš do Pefkija. Turisti koji su u Edipsosu, u banji, su sasvim dobro i na bezbednom i tamo se požar ne oseća, a iz Pefkija su svi prebačeni na kopno – kažu u agenciji.

Tanjug/AP Photo/Thodoris Nikolaou

Turisti svoja letovanja nastavljaju na drugim mestima.

– Obično se prebacuju u Olimpsku regiju, jer je to najsličniji aranžman a isti datum. Prebacujemo ih po njihovom izboru i na druge destinacije na kojima imamo slobodnih kapaciteta. Trudimo se da im pronađemo alternativu koja je najbliža ceni njihovog aranžmana, ukoliko oni ne žele nešto drugo, za šta nisu voljni da doplate – dodali su oni.

Pročitajte još:

Ipak, agencije nisu rade da vrate novac za aranžmane na Eviji pa se, uglavnom, traže druge solucije.

– Tražimo alternativno rešenje ukoliko ne žele nikakvu drugu opciju. Postoje dve kategorije putnika. Ako su Eviju uplatili zamenskim vaučerima od prošle godine, u tom slučaju ponovo bi se vratili na vaučer pa bi onda eventualno svoj novac dobili od prvog januara naredne godine. Nemamo informacije o povraćaju novca za one koji su ove godine uplatili aranžman. Do sada nismo bili u toj situaciji jer putnici koji su hteli da putuju i dalje žele da otputuju, a odgovaraju im alternative. Svi aranžmani za Eviju su otkazani a za dalje ćemo još videti u zavisnosti od situacije – poručili su iz ove turističke agencije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike