Tuga u selu Žaočani: Maksimovići stare sami i bolesni u nehumanim uslovima - sveštenik im doneo šporet da se ogreju

11.12.2023

13:21

0

Protojerej Bogoljub Simeunović pokrenuo je akciju zamolivši svoje parohijane da pomognu Maksimovićima

Tuga u selu Žaočani: Maksimovići stare sami i bolesni u nehumanim uslovima - sveštenik im doneo šporet da se ogreju
Copyright RINA

Teška sudbina zadesila je Ankicu i Sinišu Maksimović iz sela Žaočani kod Čačka. Iako imaju petoro dece, danas bolesni i nemoćni stare sami i to u jako teškim uslovima, nedostojnim za živo biće. Bez struje, a veoma često i bez hrane.

- Da im je bar jedno od njih da pruži ruku, da donese veknu hleba lakše bi im bilo. A nisu dobrog zdravlja, nikada im pomoć nije bila potrebnija. Siniša je pretrpeo šlog, teško se kreće, propao je u nadnici. Ankica je još uvek na nogama, ali ne može ni ona više. Deca su čujem, dobro. U hraniteljskoj su porodici, ali kad bi se jedno vratilo da brine o roditeljima bilo bi pošteno. Oduzeta su im jer nisu mogli da ih izdržavaju, nisu imali nikakvih uslova, i više gladni nego siti. Sada su odrasli, dvoje njih ima preko dvadeset godina. Tačno je da im nisu obezbedili detinjstvo, ali je i tačno da su im oni dali život, i telo i dušu - kažu meštani Žaočana.

Oni dodaju da u selu imaju kuću i samo kad bi se malo pomoglo i ona sredila, mogli bi da žive pod stare dane malo lakše i pristojnije.

- Sada im je naš sveštenik doterao šporet, pokrenuo je akciju da ih obezbede za zimu. Ali dece ni jedno da pređe prag, često ih spomenu, ali šta vredi. Možda se neko od njih i pojavi, stalno se nadaju. Nisu oni mučenici nikom zla naneli, samo su nesnađeni. Valjda će ih Bog pogledati - kažu meštani koji žale nad njihovom sudbinom.

Protojerej Bogoljub Simeunović pokrenuo je akciju zamolivši svoje parohijane da pomognu Maksimovićima.

- Porodica Maksimović iz Žaočana nalazi se u jako teškoj materijalnoj situaciji. Muž Siniša je bolestan shodno tome njegova supruga Ankica mora da ga pazi i ne može da radi. Žive u trošnoj kući bez struje i osnovnih životnih potrepština. Molim sve ljude dobre volje i moje parohijane da se priključe akciji i da pokušamo da pomognemo porodici Maksimović. Svaka pomoć je dobrodošla, ko koliko može i kako može, od srca. Broj telefona 060/656-34-16. Unapred zahvalan protojerej Bogoljub Simeunović - napisao je na svom fb nalogu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike