Danas oblačno i hladno sa kišom i susnežicom, sledi otopljavanje, a onda ponovo zahlađenje

08.12.2023

06:31

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 0 do 3 °C, a najviša od 3 do 7 °C

Danas oblačno i hladno sa kišom i susnežicom, sledi otopljavanje, a onda ponovo zahlađenje
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Prema vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorloškog zavoda, u Srbiji će danas biti oblačno i hladno, mestimično sa slabom kišom i susnežicom u nižim predelima, a u brdsko-planinskim sa slabim snegom i to uglavnom pre podne. 

Po podne će biti suvo, uz smanjenje oblačnosti. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 3 °C, a najviša od 3 do 7 °C.

U Beogradu će biti oblačno i hladno, povremeno sa slabom kišom i to uglavnom ujutro i pre podne. Po podne suvo uz postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar slab severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja, od 2 do 4 °C.

U subotu će biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima i suvo uz slab vetar promenljivog pravca. Najniža temperatura od -4 do -1 °S, a najviša od 2 do 6 °S.

U nedelju se očekuje novo prolazno naoblačenje sa severozapada sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Vetar slab do umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 1 °S, a najviša od 2 do 6 °S.

Početkom naredne sedmice očekuje se porast dnevnih temperatura u većini mesta od 10 do 15 °C, uz kratkotrajnu kišu. Jače naoblačenje i zahlađenje s kišom, na planinama sa snegom uz pojačan severozapadni vetar očekuje se u sredu sredinom dana na severu, a do kraja dana i u ostalim krajevima. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike