"Hajde da zajedno stvaramo Srbiju bez barijera": Premijerka Brnabić čestitala Međunarodni dan osoba sa invaliditetom (VIDEO)

03.12.2023

13:44

0

"Uspeh naše zemlje zavisi od talenata i veština svih naših građana, a naša posebnost i različitost: to su izvori naše snage, a ne slabosti", napisala je premijerka

"Hajde da zajedno stvaramo Srbiju bez barijera": Premijerka Brnabić čestitala Međunarodni dan osoba sa invaliditetom (VIDEO)
Ana Brnabić - Copyright Profimedia

Premijerka Srbije, Ana Brnabić čestitala je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, te istakla da je u poslednjih par godina Srbija u mnogome poboljšala položaj osoba sa invaliditetom, kroz saradnje i mnoge projekte.

- U poslednjih par godina, Vlada Republike Srbije u saradnji sa različitim udruženjima osoba sa invaliditetom sprovela je mnogo važnih projekta koji su unapredili položaj i pristupačnost osobama sa invaliditetom.

Digitalna rešenja poput aplikacije SOS za gluve, udžbenika na srpskom znakovnom jeziku i elektronskog izdavanja parking nalepnice, kao i postavljanje preko 100 rampi u više od 40 jedinica lokalnih samouprava, zvučne signalizacije na semaforima i izgradnje inkluzivnih igrališta, samo su neke od inicijativa koje rešavaju goruće potrebe osoba sa invaliditetom. 

Čestitamo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i obavezujemo se da ćemo još više i brže nastaviti zajednički da radimo. Uspeh naše zemlje zavisi od talenata i veština svih naših građana, a naša posebnost i različitost: to su izvori naše snage, a ne slabosti.   

Hajde da zajednički stvaramo #SrbijuBezBarijera! - napisala je premijerka.

 

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike