Predsednik Skupštine posetio gimnaziju „Patrijarh Pavle“ i poklonio računare

23.11.2023

17:12

0

Orlić je naglasio da će se briga za decu i mlade nastaviti i u budućnosti

Predsednik Skupštine posetio gimnaziju „Patrijarh Pavle“ i poklonio računare
poseta predsednika Skupštine gimnaziji - Copyright parlament.gov.rs

Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić obišao je danas gimnaziju „Patrijarh Pavle“ u beogradskoj opštini Rakovica, kojoj je, u ime Narodne skupštine, poklonio računare. 

Direktor škole Jasmin Nikolovski je zahvalio Narodnoj skupštini, kao i državi Srbiji, na konstantnoj podršci obazovnom sistemu, kao i na donaciji koja će, kako je naglasio, biti od posebnog značaja učenicima koji pohađaju specijalizovano IT odeljenje, saopšteno je iz parlamenta. 

parlament.gov.rs
 

 

Predsednika Skupštine je upoznat sa istorijatom i organizacijom rada škole, kao i velikim brojem nastavnih i vannastavnih aktivnosti koje realizuje i na taj način doprinosi razvijanju ličnih potencijala i kompetencija učenika.

Orlić je naglasio da će se briga za decu i mlade nastaviti i u budućnosti, kao jedan od prioriteta državne politike koju predvodi predsednik Republike Aleksandar Vučić. 

Gimnazija u Rakovici osnovana je pre više od tri decenije kao XV beogradska gimnazija, a od 2016. nosi naziv gimnazija „Patrijarh Pavle“. Danas je pohađa 1.200 učenika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike