Gašić položio kamen temeljac za novi objekat Žandarmerije u Rakovici: "Nijedna organizovana kriminalna grupa nije dobrodošla u Srbiju"

16.11.2023

12:51

0

On je za pripadnike Žandarmerije naglasio da su ponos Srbije i poručio im da do kraja godine stiže oprema koju su sami birali

Gašić položio kamen temeljac za novi objekat Žandarmerije u Rakovici: "Nijedna organizovana kriminalna grupa nije dobrodošla u Srbiju"
Copyright FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić položio je danas kamen temeljac za novu zgradu Komande Žandarmerije u Rakovici i izjavio da je ta jedinica ponos Srbije i da nijedna organizovana kriminalna grupa nije dobrodošla u Srbiju.

- Ono sa čime svi zajedno možemo da se pohvalimo jesu rezultati koje imamo. Da ni jedna organizovana kriminalna grupa, nijedan kriminalac više nije dobrodošao u Republiku Srbiju. Da ste tu da sprečite svakoga od njih koji želi da bezbednost građana Srbije, a pogotovo naše dece, ugrozi na bilo koji način - rekao je Gašić.

On je za pripadnike Žandarmerije naglasio da su ponos Srbije i poručio im da do kraja godine stiže oprema koju su sami birali.

- Vi jeste ponos Srbije i vi to pokazujete svakoga dana. Vi zaslužujete sve ovo što pokušavamo da uradimo - rekao je Gašić.

Gašiću je komandant Žandarmerije Saša Kosović uručio na poklon sablju, repliku sablje prvog srpskog ministra unutrašnjih poslova Jakova Nenadovića. Počasne plakete su uručene šefu kabineta ministra Dejanu Bojoviću, pomoćniku ministra Boriši Rodiću i generalu policije Dejanu Lukoviću, doskorašnjem komandantu Žandarmerije.

Komandant Žandarmerije Saša Kosović je ukazao da je napokon došao dan kada je započeta izgradnja nove zgrade Komande, 22 godine nakon formiranja te jedinice.

Gašić je obišao lokaciju buduće nove zgrade Komande, položio kamen temeljac i pozdravio pripadnike Žandarmerije.

Novi objekat Komande se sastoji iz dva dela, zgrade Komande koja će se prostirati na 4.445 metara kvadratnih i sportske sale koja će se prostirati na 2.000 kvadrata. Nova zgrada Komande će imati spomen sobu, kuhinju, trpezariju, banket salu, stomatološku ordinaciju... U okviru sportske sale biće napravljena streljana, teretana, svlačionice i ostali prateći sadržaji. Pored objekta su isprojektovana i nova parking mesta, a rok za završetak izgradnje kompleksa je kraj sledeće godine.

Žandarmerija je posebna jedinica policije u sedištu Direkcije policije i angažuje se na predlog rukovodioca organizacione jedinice, po odobrenju direktora policije. U zadatke Žandarmerije spadaju suzbijanje terorizma, lišavanje slobode članova organizovanih i drugih opasnih kriminalnih grupa i pojedinaca u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama MUP-a, uspostavljanje javnog reda narušenog u većem obimu, suzbijanje pobuna u institucijama za izvršenje krivičnih sankcija, obezbeđenje objekata i ličnosti, pružanje pomoći u vanrednim situacijama...

Trenutno se Žandarmerija sastoji od Komande u Beogradu, Ronilačke jedinice i četiri odreda Žandarmerije: u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kraljevu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike