Ivana bila kozmetičarka, a postala vozač kamiona: Sve zbog jedne predivne stvari koja joj se desila

14.11.2023

13:31

0

Suprug je bio oduševljen kad sam mu rekla da i ja hoću da vozim kamion, kaže Ivana Lelićanin

Ivana bila kozmetičarka, a postala vozač kamiona: Sve zbog jedne predivne stvari koja joj se desila
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ivana Lelićanin bila je kozmetičarka, a jedno vreme pravila kolače i torte. A onda se zaljubila u profesionalnog vozača i odlučila da svoju profesiju, ali i svoj život, promeni u potpunosti.

- Avanturističkog sam duha, uvek sam volela da putujem, pa je ovo, verujte, za mene posao snova. Biti sa voljenom osobom, na putu oko sveta. Mislim da bolje od toga ne može - kaže Ivana.

Ona je objasnila da je za kamion položila pre nešto više od godinu dana:

- Nije bilo naročito teško, ali sam morala da se potrudim. Kad se nešto i neko voli, onda i nije teško. Suprug je bio oduševljen kad sam mu rekla da i ja hoću da vozim kamion. Radimo za jednu hrvatsku firmu, a najviše vozimo za Italiju i Španiju. Prešla sam oko 100.000 dugih kilometra širom Evrope - priznaje ona.

- Dinamičan je ovo, ali istovremeno i odgovoran posao. Važno je da si u svakom trenutku fokusiran, oprezan i odmoran. Kao i u svakom poslu, ni ovaj ne može bez neobičnih situacija. Možda najneobičnija meni se dogodilo u španskoj prestonici. Jednom prilikom, završila sam u centru Madrida, tamo gde sigurno niko nije kamionom u poslednjih 20 godina. Do toga je došlo jer sam pratila navigaciju - prisetila se Ivana.

Ona poručuje devojkama koje žele da se oprobaju u ovom poslu da mu pristupe samo hrabro.

- Žena je sve više u ovom poslu. To me raduje. Nadam se da će nas biti još više jer mi to možemo. I zato. Devojke, samo hrabro - poručuje Ivana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike