Oglasila se poslastičarnica posle nemilog događaja na dečijem rođendanu

10.11.2023

14:55

0

Autor: R.M.

U poslastičarnici kažu da na svakoj kutiji u koju se pakuju proizvodi sa dekoracijom, pored deklaracije stavljaju i napomenu da dekoracija može sadržati nejestive delove

Oglasila se poslastičarnica posle nemilog događaja na dečijem rođendanu
Copyright Profimedia

Poslastičarska radnja "PASTELI SWEETS" oglasila se nakon proizvki jedne majke na društvenim mrežama da je u dekoraciji torte koji su joj prodali za dečiji rođendan bilo žice koju je nekoliko mališana progutalo i zaglavilo u bolnicu.

Oni su se oglasili povodom teksta koji je objavljen na našem portalu 30.10.2023 pod naslovom "Skandal! Deca progutala žicu koja je držala dekoraciju rođendanske torte: Završili u bolnici, a evo šta kažu u poslastičarnici" i saopštili sledeće:

- Povodom nemilog događaja na jednom dečijem rodendanu, gde su deca nehotice progutala deo figurice sa dekoracijom kolača, a naša poslastičarnica je bila angažovana za izradu torte i slatkiša, imamo potrebu da damo saopštenje o istom. Dekoracija na tortama i slatkišima koje izrađujemo u dogovoru i na zahtev klijenta, često umeju da budu veoma zahtevne za izradu u tehničkom i estetskom smislu. Izrađujemo figure i dekoracije u raznim oblicima, dimenzijama i pozama na zahtev klijenata. Dekoracije i figure izrađujemo od jestive dekor mase, ali nekad zbog očuvanja oblika dekoracije i figura smo prinuđeni da koristimo potporne nejestive elemente (čačkalice, poslastičarske žice i stiropor) isključivo za figure i dekoraciju koje se nalaze na tortama i kolacima koje su klijenti poručili, nikako u samom proizvodu, već isključivo u dekoraciji.

Zbog dela asortimana naših proizvoda koji se dekorišu na ovakav nacin i na zahtev klijenta, mi na svakoj kutiji u koju se pakuju proizvodi sa dekoracijom, pored deklaracije stavljamo i napomenu na kojoj piše: “Dekoracija može sadržati nejestive delove, kao što su žice, trake, drveni štapići i stiropor.”

Na isti način su bili obeleženi i proizvodi sa dečijeg rodendana na kome se dogodila ova neprijatna situacija. Napomena je bila istaknuta na vidnom mestu, pored deklaracije koju zahteva svaki restoran. Deca na rođendanu su pojele figure u obliku mede visine 10 cm, identične figurama sa rođendanske torte, koje su se nalazile od gore na kapkejk kolaču u vidu dekoracije (kapkejk je vrsta kolača koja u osnovi ima biskvitno testo punjeno nadevima po želji, na vrhu kolača je krem od čokolade, a specijalno po želji i zahtevu klijenata dodatnu temetsku dekoraciju u vidu figura). Želimo da naglasimo da se tekstom na portalu čitaoci dovode u zabludu da su nejestivi delovi bili u samom kolaču, a ne u dekoraciji za koju je naglašeno da može sadržati nejestive elemente i samim tim se ime naše firme kompromituje.

Mi poslujemo već dugi niz godina i nikada nismo imali situaciju slicnu ovoj. Najbitnije od svega je da su mališani dobro, mi ćemo se ubuduće truditi da pored pismene napomene i usmeno informišemo naše klijente da zahtevnije dekoracije mogu sadržati nejestive delove – piše u odgovoru firme.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike