Račun poznate turističke agencije u blokadi preko milion evra: Oni tvrde da je došlo do pogrešnog obračuna i već je pokrenut sudski postupak

31.10.2023

15:20

0

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) Aleksandar Seničić kaže da je šokiran cifrom sa kojom je agencija u blokadi

Račun poznate turističke agencije u blokadi preko milion evra: Oni tvrde da je došlo do pogrešnog obračuna i već je pokrenut sudski postupak
Ilustracija - Copyright Profimedia

Turistička agencija "Barcino turs" već jedan dan je u blokadi i to za 128.271.387 dinara, odnosno nešto više od milion evra.

Aleksandar Seničić,  direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) kaže da je ovu informaciju saznao sa društvenih mreža.

- Ova turistička agencija nije naša članica, tako da detalje o tome da li je ova vest tačna ili nije ne mogu da vam kažem, jer ni sam ne znam, međutim i ja sam video na društvenim mrežama i šokirao se cifrom - rekao je on za Telegraf.

Kako navodi, ne zna da li će ova blokada uticati na zakazane aranžmane, ipak za sve one koji su uplatili putovanje u narednom periodu u ovoj agenciji imao je reči ohrabrenja. 

Printscreen NBS
 

- Svi putnici koji su uplatili aranžmane biće obeštećeni - rekao je Seničić i dodao da veruje da je takvih svega stotinak jer je prošla sezona, a sada u ovoj agenciji nemaju veliku ponudu putovanja.

U agenciji kažu da je došlo do greške

U agenciji Barcino su nam danas rekli da se njihovo poslovanje odvija uobičajno.

- Poslovanje agencije Barcino se odvija uobičajno i sve poslovnice u Srbiji su otvorene.
Istina je da je došlo do blokade računa, međutim do toga je došlo usled pogrešnog obračuna zbog čega je Barcino pokrenuo sudski  postupak koji ima za cilj povlačenje blokade. Očekujemo da će računi biti aktivni već početkom iduće nedelje.
Barcino Tours ima važeću garanciju putovanja kojom su pokriveni svi uplaćeni aranžmani  tako da putnici nemaju razloga za zabrinutost - odgovorili su iz agencije.

U medijima je početkom ovog meseca izneta informacija da je Barcinu istekla polisa osiguranja 1. oktobra, ali je Seničić negirao te navode, rekavši da zna da imaju polisu osiguranja i da zbog toga putnici treba da budu mirni. 

- Imaju najveću polisu od 400.000€ tako da će svima onima, u slučaju da ne odu na zakazano putovanje, novac biti vraćen - rekao je.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike