Naoblačenje je stiglo u Srbiju, duva vetar orkanske snage: Evo koje delove zemlje će prve pogoditi kiša (RADARSKA SLIKA)

31.10.2023

09:25

0

Autor: I.K.

Meteorolog Slobodan Sovilj za 24sedam je najavio da će novembar biti u znaku čestih promena vremena

Naoblačenje je stiglo u Srbiju, duva vetar orkanske snage: Evo koje delove zemlje će prve pogoditi kiša (RADARSKA SLIKA)
Ilustracija - Copyright RHMZ printscreen

Republički hidrometeorološki zavod najavio je jutros kako će se kretati oblačnost i koje će delove Srbije prve pogoditi kiša i olujni vetar.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, danas će biti pretežno oblačno, toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak, južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i na planinama povremeno dostizati udare olujne jačine.

Tokom prepodneva slaba kiša očekuje se tek ponegde u Vojvodini i centralnoj Srbiji, kao i u pojedinim delovima Beograda.

RHMZ printscreen
radarska slika u 9 sati

 

Posle podne i uveče očekuje se jače naoblačenje s kišom i lokalnim plјuskovima, ponegde praćenim i grmlјavinom, koje će prvo zahvatiti severne i zapadne, a do kraja dana proširiće se na ostale krajeve naše zemlјe.

Vetar će oslabiti i biti u skretanju na severozapadni, a temperatura će biti u manjem padu.

Meteorolog Slobodan Sovilj za 24sedam je najavio da će novembar biti u znaku čestih promena vremena, kao i da će svakom naoblačenju prethoditi jaka košava, odnosno jugoistočni vetar. Sovilj prognozira da će srednja novembarska temperatura biti čak za dva stepena iznad višedecenijskog proseka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike