Danas i do 29 stepeni! Na snazi meteo-alarm, a sutra stižu pljuskovi s grmljavinom

24.10.2023

06:35

0

Autor: I.K.

Prema prognozi vremena za period do 1. novembra, biće toplo za ovo doba godine

Danas i do 29 stepeni! Na snazi meteo-alarm, a sutra stižu pljuskovi s grmljavinom
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički hidrometeorološki zavod najavio je za danas malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima i veoma toplo za ovaj period godine. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, u 

košavskom području i na planinama i jak. Najniža temperatura od 8 do 15, najviša dnevna od 26 do 29 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 24 stepena. 

Uveče će biti oblačno, na severu i zapadu ponegde sa slabom kišom, a tokom noći i pred jutro kiša i lokalni pljuskovi uz pojačanje južnog vetra očekuju se i u ostalim krajevima Srbije. Zbog temperature iznad 25 stepena na snazi će biti žuti meteo-alarm.

U sredu promenljivo oblačno, ponegde s kišom i lokalnim kratkotrajnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine. Vetar umeren i jak, južni i jugozapadni, posle podne i uveče u slabljenju i kratkotrajnom skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 9 do 17, a najviša od 23 do 27 stepeni.

U četvrtak promenljivo oblačno uz retku pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska na severu zemlje. Ponovo će početi da duva južni i jugozapadni vetar, koji će krajem dana biti u pojačanju. Najniža temperatura od 10 do 15, a najviša od 19 do 24 stepena.

U petak vetrovito uz prolazno naoblačenje s kišom, pljuskovima i ponegde grmljavinom. U prvom delu dana će duvati umeren i jak južni i jugozapadni, a posle podne i uveče severozapadni vetar. Najniža temperatura od 8 do 13, a najviša od 18 do 24 stepena.

Prema prognozi vremena za period od 28. oktobra do 1. novembra biće toplo za ovo doba godine. Biće promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, i tek ponegde sa lokalnom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike