Danas sunčano i toplo, do kraja oktobra temperature iznad proseka, ali biće i kiše

23.10.2023

06:05

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 8 do 14, a najviša od 23 do 27 stepeni

Danas sunčano i toplo, do kraja oktobra temperature iznad proseka, ali biće i kiše
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički hidrometeorološki zavod za danas prognozira ujutru ponegde maglu i nisku oblačnost, dok se tokom dana očekuje pretežno sunčano i toplije vreme. U planinskim predelima promenljivo oblačno. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 8 do 14, a najviša od 23 do 27 stepeni. 

U utorak malo do umereno oblačno, suvo i toplo. Duvaće južni i jugozapadni, a u košavskom 
području jugoistočni vetar, koji će krajem dana biti u pojačanju, naročito u planinskim predelima i na jugu Banata. Najniža temperatura od 6 do 15, a najviša od 24 do 29 stepeni.

Promenljivo oblačno, ponegde s kišom i lokalnim kratkotrajnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine biće u sredu. Vetar umeren i jak, južni i jugozapadni, posle podne i uveče u slabljenju i kratkotrajnom skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 9 do 17, a najviša od 23 do 27 stepeni. Na snazi će zbog visoke temperature s jedne strane i padavina sa druge, biti žuti meteoalarm. 

U četvrtak promenljivo oblačno uz retku pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska. Ponovo će početi da duva južni i jugozapadni vetar, koji će krajem dana biti u pojačanju. Najniža temperatura od 10 do 15 stepeni, a najviša od 19 do 24 stepena.

Prema prognozi za period od 27. do 31. oktobra, u petak će biti vetrovito uz novo prolazno naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Zatim do kraja meseca smena sunčanih i oblačnih intervala, ali se lokalno očekuje i kratkotrajna kiša ili pljusak. Temperatura iznad proseka za kraj oktobra. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike