Otac Vladimir opisao čuda koja je video kada je išao da pričešćuje pred upokojenje: Sestra je gledala u mene i pitala kako je to moguće?!

18.10.2023

13:45

0

Bivamo sahranjeni u grob i izlazimo iz groba u ime Oca, Sina i Svetog duha, amin, na taj način mi smo imunizovani na smrt, kaže otac Vladimir

Otac Vladimir opisao čuda koja je video kada je išao da pričešćuje pred upokojenje: Sestra je gledala u mene i pitala kako je to moguće?!
Otac Vladimir Stupar - Copyright Printscreen Youtube Tv Hram

Smrti se ne treba plašiti jer ona ne postoji, kaže protojerej-stavrofor profesor doktor Vladimir Stupar.

On je objasnio da je život koji imamo veliki dar od Boga, "a on želi da nam daruje ne samo ovozemaljska, nego i večna blaga, da daruje sebe nama i da mi darujemo sebe i svoja srca i biće".

- Nemojmo se plašiti, mi vidimo kraj, ali ne vidimo šta se dešava sa dušom posle smrti, sveti su mogli da vide - kaže otac Vladimir.

Dodao je da je čovek kroz svetu tajnu krštenja prevazišao smrt.

- Kad se neko krštava, on biva potopljen u vodu ili obliven vodom, ali je simbolika voda, ona označava mesto gde čovek prirodno ne može da živi, ne može da diše, ona označava grobnicu, kao što u grobu nema života i disanja čoveka. Zbog toga se vrši trokatno potapanje u vodu - objasnio on.

- Bivamo sahranjeni u grob i izlazimo iz groba u ime Oca, Sina i Svetog duha, amin, na taj način mi smo imunizovani na smrt. Ako verujemo da smo umrli s Hristom, onda verujemo da ćemo živeti s njim, jer smrt više nema vlasti nad nama, krštenjem smo prošli kroz smrt i vaskrsenje - dodao je, i naglasio da postoje ljudi koji su bili klinički mrtvi, pa oživljeni reanimacijom.

- Dok god je duša u telu, čovek nije mrtav, a kad nastane truljenje tela, to je dokaz da je neko umro, a Isus ga je vaskrsao, to je veliko čudo. Kroz svete tajne i život u crkvi mi prevazilazimo smrt - rekao je otac Vladimir, i upitao zašto dajemo parastose, molimo se i činimo dobra dela ako je smrt kraj svega.

Dva čuda

Otac Vladimir rekao je da je svedočio čudima kad je išao da pričešćuje pred upokojenje.

- Sveštenik je doživeo moždani udar i potpuno je bio paralizovan. Prosto je samo gledao u jednu tačku, a usta su mu bila poluotvorena. Došao sam na intenzivnu negu na VMA po pozivu njegovog sina i pripremio se za pričešće, a sestra koja je bila prisutna gledala me je: kako je moguće da ću čoveka koji ne može da se pomeri ni da guta da pričestim? To je bilo biološko čudo. Kad je video da prinosim kašičicu, on je prišao i progutao. Medicinska sestra je ostala u čudu, žena nije mogla da veruje.... To je medicinsko čudo - ispričao je on.

Otac se prisetio i drugog čuda, odnosno devojke koja je ostala nepokretna u trećem razredu i nikad nije prohodala. 

- Dolazio sam redovno u njihov dom i roditelji su me stalno pitali: "Zašto, oče? Zašto?" Sestra joj je potpuno zdrava, a mislim da je to bila posledica NATO bombardovanja i delovanja. Pametna je bila, divna u licu, kao anđeo, a pitala me stalno: "Zašto, oče? Što me Gospod ne uzima ili ne isceli?" Doživela je tridesetak godina i onda se upokojila. Pozvali su me na opelo, i ona je u tom času smrti, kad su otkrili pogrebni pokrov, prosto sijala, imala je tu lepotu... Zdravi, bolesni, svi mi nosimo svoj krst stradanja - rekao je otac Vladimir.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tv Hram

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike