Stiglo zahlađenje, ali za vikend ponovo 30 stepeni: Danas suvo i hladnije, duvaće vetar, uveče stiže naoblačenje

16.10.2023

06:02

0

Autor: I.K.

Od četvrtka nagli porast temperatura uz pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, pa će u petak i subotu biti veoma toplo

Stiglo zahlađenje, ali za vikend ponovo 30 stepeni: Danas suvo i hladnije, duvaće vetar, uveče stiže naoblačenje
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Kako je Republički hidrometeoroloki zavod i najavio, juče je nakon pravih letnjih temperatura stiglo i jesenje zahlađenje. Danas se očekuje razvedravanje uz slablјenje vetra, dok se u utorak i sredu očekuju slabi jutarnji prizemni mrazevi i u nižim predelima uz minimalne temperature od 0 do 6 stepeni.

Tokom dana u utorak kiša će padati samo na jugu Srbije, a u sredu uveče i tokom noći ponegde u zapadnoj Srbiji i Vojvodini. Od četvrtka nagli porast temperatura uz pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, pa će u petak i subotu biti veoma toplo i vetrovito, a dnevni maksimumi će ponovo dostići i oko 30 stepeni.

Prema prognozi RHMZ, danas će biti suvo i hladnije uz razvedravanje, samo će se ujutro i pre podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije zadržati niska oblačnost. U prvom delu dana će duvati slab i umeren, na istoku i jugoistoku Srbije povremeno jak severozapadni vetar, koji će posle podne oslabiti, pa će uveče i u toku noći vetar biti slab, promenljivog smera. Najniža temperatura od 4 u Vojvodini do 11 na istoku i jugoistoku Srbije, a najviša od 15 do 17 stepeni, u Negotinskoj Krajini do 19. Uveče i u toku noći sa zapada i jugozapada novo umereno naoblačenje, ali bez padavina.

U utorak ujutro hladno, mestimično uz slab prizemni mraz. U toku dana u većem delu Srbije umereno oblačno i suvo, a kiša će padati samo na jugu Srbije. Vetar slab i umeren, istočni. Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša dnevna od 13 do 18 stepeni.

U sredu takođe ujutro hladno, mestimično uz slab prizemni mraz. U toku dana u većem delu Srbije promenljivo oblačno i suvo, a kiša će padati krajem dana i u toku noći ponegde u Vojvodini i zapadnoj Srbiji. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, na jugu Banata krajem dana u pojačanju. Najniža temperatura od 1 do 6, a najviša od 16 do 21 stepen.

U četvrtak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, vetrovito i osetno toplije. Lokalno je moguća i kratkotrajna kiša ili pljusak. Najniža temperatura od 7 do 14, a najviša od 22 do 27 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 18 stepeni. 

U petak i subotu promenljivo sa sunčanim intervalima, vetrovito (uz umeren i jak južni i jugozapadni vetar) i veoma toplo sa dnevnim maksimumima i oko 30 stepeni. U subotu posle podne jače naoblačenje sa zapada s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od nedelje postepeno svežije, ali i dalje promenljivo. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike