Prišao dečaku, oborio ga sa bicikle, tukao ga i opljačkao: Roditelji u Sremskoj Mitrovici uznemireni!

11.10.2023

18:07

0

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Sremskoj Mitrovici uznemirio je sve roditelje.

Prišao dečaku, oborio ga sa bicikle, tukao ga i opljačkao: Roditelji u Sremskoj Mitrovici uznemireni!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Maloletni dečak zadobio je telesne povrede u naselju Dekanac u Sremskoj Mitrovici kada ga je napao drugi dečak.

Prema rečima majke devetogodišnjeg dečaka koji je zadobio povrede, on je udaren u predelu čela i slepoočnice. Lekari su mu povrede konstatovali u Domu zdravlja.

Incident se dogodio pre nekoliko dana, a slučaj je prijavljen policiji. Međutim, ovo nije jedini slučaj nasilja u kome je učestvovao dečak napadač budući da je više dece napadnuto u sličnim situacijama.

Prema svedočenjima roditelja, situacija se pogoršala u poslednjih nekoliko dana, sve je više napada na decu, a najčešče se napadi dešavaju ulicama Kuzminska i Filipa Višnjića. Prema navodima, dečak je presretao decu, tražio novac, otimao bicikle i telefone, a incidenti su se ponavljali.

Druga majka tvrdi da je i tokom leta bilo incidenata sa istim detetom ali je sinoć prevršio meru, on je u centru grada srušio dete sa bicikla i od njega tražio novac.

- Ovaj devetogodišnjak je jednog dečaka povredio pesnicama, da je on stigao i do Hitne pomoći, drugi dečak, izudaran je pesnicama, oboren sa bicikla i otet mu je novac - navodi majka.

Ona dodaje da ovo nije jedini slučaj nasilja.

- Na žalost ovo nije jedini sličaj vršnjačkog nasilja u zadnjih nekoliko dana koje je učinio ovaj mlađi maloletnik, devetogodišnjak. Imam saznanja, razgovaramo međusobno, da je više dece napadnuto i svi smo prijavili policiji. Već neko vreme naša deca idu u školu u pratnji roditelja - objašnjava majka deteta koje je napadnuto.

„Hoće li sada njega uhapsiti, neću da ga sretnem na ulici…“ pitao je majku jedan od dečaka.

Uznemireni roditelji su zajedno sa drugim građanima preduzeli korake i prijavili slučajeve policiji, zahtevajući hitno rešavanje problema.

Podsetimo, javnost je nedavno bila zgrožena kada se na društvenim mrežama pojavio snimak na kom se vidi jezivo vršnjačko nasilje čiji su akteri učenici ekonomske škole u Sremskoj Mitrovici. Na snimku se vidi kako jedan od učenika brutalno nogom, a potom i šakama momka koji je sedeo na klupi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike