Policija uhapsila muškarca u Subotici: Ubijao i zlostavljao strogo zaštićene vrste ptica

13.02.2023

23:15

0

Autor: M. Vu.

Policija je na periferiji Subotice, prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi, pronašla 11 češljugara, kaveze, zamke

Policija uhapsila muškarca u Subotici: Ubijao i zlostavljao strogo zaštićene vrste ptica
Uhapšen zbog zlostavljanja ptice češljugar - Copyright Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici podneli su krivičnu prijavu protiv šezdesettrogodišnjeg Subotičanina zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

Sumnja se da je on, u toku prošle godine, postavljajući zamke, hvatao ptice češljugare koje su zaštićena vrsta, a potom ih prodavao.

Policija je na periferiji Subotice, prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi, pronašla 11 češljugara, kaveze, zamke i mreže za hvatanje ptica.

MUP
 

U akciji su učestvovali Grupa za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine – PU Subotica, Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine i Pokrajinski zavod za zaštitu prirode.

Češljugari su zatečeni u pomoćnoj prostoriji privatnog dvorišta, svaki u zasebnom kavezu, navode u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode. Osim toga, pronađene su i mreže i zamke za hvatanje ptica.

Nakon pregleda ptica, pet češljugara je uz pomoć čuvarske službe „Palić – Ludaš“ vraćeno u prirodu, dok je ostalih šest, koji nisu bili za puštanje, zbrinuto u prihvatilištu Zoološkog vrta „Palić“ do povoljne prilike.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike