"Stvaramo znanje": Telekom Srbija oprema informatičke kabinete u još 20 osnovnih škola

05.10.2023

14:03

0

Kroz projekat "Stvaramo znanje" kompanija je do sada opremila 140 informatičkih kabineta u 140 osnovnih škola širom Srbije i u tu svrhu uložila 140 miliona dinara

"Stvaramo znanje": Telekom Srbija oprema informatičke kabinete u još 20 osnovnih škola
Telekom Srbija - Copyright Telekom Srbija

Telekom Srbija će u okviru sedmog ciklusa projekta "Stvaramo znanje" opremiti informatičke kabinete u još 20 osnovnih škola, saopštila je danas ta kompanija.

Telekom je putem onlajn glasanja izbrao 20 osnovnih škola kojima će dodeliti po milion dinara za opremanje informatičkih kabineta.

Građani su sa skoro 165.000 glasova doprineli odabiru škola, saopštio je Telekom Srbija.

Kroz projekat "Stvaramo znanje" kompanija je do sada opremila 140 informatičkih kabineta u 140 osnovnih škola širom Srbije i u tu svrhu uložila 140 miliona dinara.

Projekat iz godine u godinu beleži veliko interesovanje građana i lokalnih zajednica, a uz njihovu podršku Telekom Srbija nastavlja da daje doprinos unapređenju uslova za sticanje znanja i digitalne pismenosti osnovaca, navodi se u saopštenju.

Novi informatički kabineti omogućiće kvalitetnije izvođenje nastave, dok će učenicima biti olakšano usvajanje znanja uz pomoć savremene opreme koja prati trendove u obrazovanju. Kroz ovaj projekat Telekom Srbija nastoji da ukaže na važnost razvoja digitalne pismenosti osnovaca.

Projekat "Stvaramo znanje" realizuje se u okviru programa Telekoma Srbija pod nazivom "Pokrećemo pokretače" koji osnažuje institucije i pojedince da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i svojim primerima motivišu druge članove zajednice na dobra dela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike