Generalni direktor "Telekoma Srbije" Vladimir Lučić u poseti školama na KiM: Uručene donacije u Gračanici, Lapljem Selu i Donjoj Gušterici

13.09.2023

10:08

0

Lučić je istakao da je na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića ova firma donirala deset pametnih tabli školama na Kosovu

Generalni direktor "Telekoma Srbije" Vladimir Lučić u poseti školama na KiM: Uručene donacije u Gračanici, Lapljem Selu i Donjoj Gušterici
Copyright Tanjug/Dopisnik KiM

Generalni direktor "Telekoma Srbije" Vladimir Lučić, u pratnji pomoćnice direktora Kancelarije za KiM Svetlane Miladinov, obišao je danas više škola na centralnom Kosovu i uručio im vredne donacije. OŠ “Kralj Milutin” u Gračanici, “Miladin Mitić” u Lapljem Selu i “Knez Lazar” u Donjoj Gušterici dobile su od Telekoma pametne table, sportske rekvizite i šahovske table.

Lučić je istakao da je na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića ova firma donirala deset pametnih tabli školama na Kosovu.

- Postoje različite vrste pametnih tabli, ove su najsavremenije u svetu, omogućavaju jedan zanimljiv način sticanja digitalnog znanja, što će deci pomoći, a istovremeno omogućavaju i najkvaliteniju video konferencijsku vezu, tako da mogu sa svojim drugrima iz drugih škola, koji imaju table, da komuniciraju. Moguća je i onlajn nastava, sa jednog mesta u svim škola kojima smo donirali table - naveo je Lučić dodajući da će širom Srbije "Telekom" donirati 180 pametnih table.

Tanjug/Dopisnik KiM
 

 

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov podsetila je da je obećanje predsednika Vučića koje je dao 1. septembra ove godine ovom posetom ispunjeno, a cilj donacije je, kako je rekla, “unapređenje digitalnog znanja dece”.

- Ovo su generacije koje u tome ne zaostaju mnogo, i njihovo znanje je možda daleko ispred nas kada smo mi bili u njihovim godinama. Sigurna sam da će veštine komunikacija preko ovih aktivih tabli biti razvijene, a ne samo to, pametna tabla je ustvari jedan vid unapređenja metodike izvođenja nastave. Kao nastavno sredstvo pomaže ne samo deci, već i nastavnicima. Omogućava komunikaciju između škola, između dece, koja isto imaju ovakve interaktivne table, daje profesoru mogućnost da preko interaktivnih tabli čas bude interesantniji, ima više sadržaja u nastavi - istakla je Miladinov.

Tanjug/Dopisnik KiM
 

 

Dodala je da Kancelarija za KiM vodi računa o deci i kada je u pitanju izgradnja novih škola i vrtića.

- Mogu da kažem da je trend rasta novorođene dece na Kosovu u odnosu na prošlu godinu mnogo veći. U proteklih dvadesetak dana otvorili smo pet novih vrtića na prostoru Kosova i Metohije, tako da se nadam da će ta dace koja jednog dana budu stastala i pohađala osnovne i srednje škole, pored ove table koje su sada najsavremenije, možda još nešto savremenije dobiti i raditi na tome - rekla je Miladinov.

Ona je u ime direktora kancelarije za KiM Petra Petkovića pozdravila svu decu, nastavano osoblje, i poručila da je Kancelarija tu zbog njih, kao i da uvek misli i radi za dobrobit srpskog naroda, kako bi ostanak i opstanak bio što lakši.

Tanjug/Dopisnik KiM
 

 

Direktor OŠ "Kralj Milutin" u Gračanici Vladimir Milkić zahvalio je na vrednim poklonima i istakao da je to znak da država misli na decu na Kosovu.

- Svaki poklon, pa makar to bio i najmanji, puno znači našoj deci na teritoriji Kosova i Metohije. Pametne table su prozor u svet, možemo da se vidimo sa našim drugarima, možemo da radimo i olakšamo kako deci tako i nastavnicima - rekao je Milkić, dodajući da ovu školu pohađa 680 đaka i da ove godine ima četiri odeljenja prvog razreda.

Tanjug/Dopisnik KiM
 

 

Za direktora OŠ “Miladin Mitić” Ljubišu Karadžića u Lapljem Selu ovo je bilo prijatno iznenađenje.

- Velika zahvalnost i od strane učenika i nastavnika za rukovodstvo Telekoma koje je prepoznalo vrednost ovih vrednih tabli, a stvarno su vredne table, jer mi moramo da idemo u korak sa tehnologijom koja napreduje iz dana u dan, da pokažemo na delu da naši učenici pored opšteg znanja znaju nešto i praktično, a ova škola zaslužuje da ima i više takvih tabli - rekao je Karadžić.

Direktor "Telekom Srbije" posetiće tokom dana Štrpce i Kosovsko Pomoravlje, a pokloni će biti uručeni i tamošnjim školama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo online

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike