Meštani nagađaju: Lav pobegao iz Ratkova sa imanja Branka Babića?

21.09.2023

17:13

2

Autor: 24sedam

Prema pričama meštana, lavić je već nekoliko meseci živeo na imanju Branka Babića, koji ga je spasao sa jednog od svojih putovanja

Meštani nagađaju: Lav pobegao iz Ratkova sa imanja Branka Babića?
Copyright Printscreen/Youtube/SUBOTICAinfo

Maleni lav koji je danas pronađen na putu u Subotici u jako lošem stanju izazvao je zabrinutost među lokalnim stanovništvom. Još je neizvesno da li će preživeti.

"Satima je primao infuziju. Premršav je", rekla je Sonja Mandić, direktorka Zoo-vrta Palić, dodajući: "Toliko je mršav i slab da, kada smo ga primili, nije mogao da stoji. Na rukama smo ga uneli unutra."

Lavić je trenutno smešten u karantinu dok se čekaju rezultati laboratorijskih analiza. "Ne možemo ništa sa sigurnošću da kažemo dok ne stignu rezultati. Procenjuje se da je starosti do šest meseci", istakla je Mandićeva. "Ne možemo još da tvrdimo kako je ovaj lavić završio na putu, ali nije isključeno da ga je neko samo tu izbacio", dodala je Mandićeva.

Profimedia
 

Malenog lava već jednom spasao Babić?

Novinari portala 24sedam su krenuli tragom priče kako bi shvatili odakle se pojavio ovaj mali lav, jer trenutno nema jasnih informacija o njegovom poreklu. Međutim, kada smo stigli do mesta Ratkova, meštani su  izneli nagađanja da je lav pobegao iz imanja Branka Babića, osnivača i vlasnika kompanije PhiAcademy iz Ratkova.

Prema pričama meštana, lavić je već nekoliko meseci živeo na imanju Branka Babića, koji ga je spasao sa jednog od svojih putovanja i pružio mu svu neophodnu brigu i negu. Kažu da su angažovani najbolji veterinari kako bi se spasao život ovog malenog lava.

Printscreen/Instagram
 

Ja sam čuo, pričaju da je Branko Babić proveo dane uz izmučenu životinju i nije štedeo ni truda ni novca kako bi lav preživeo – priča nam Marko. – Čitali smo da kažu da je lav izbačen na ulicu! ‘Ajte, molim vas, pa ne bi se čovek toliko trudio da ga spasi da bi ga izbacio! To su budalaštine! Ako je lav Babićev, to se nije moglo dogoditi!

Meštani Ratkova ipak veruju da se lavić nekako iskrao sa imanja i zalutao. "Ako je istina da je lava već jednom spasio Babić, svaka mu čast i verujem da je srećan što je lav pronađen. Sigurno će ga ponovo spasiti", rekla je vremešna Petra, meštanka ovoga sela, ističući da je reč o još mladoj i nejakojoj životinji koja zahteva posebnu negu.

Sve do okončanja laboratorijskih analiza i detaljnijih informacija o poreklu malog lava, lokalna zajednica ostaje u iščekivanju, nadajući se da će se on oporaviti i da će njegova sudbina biti bezbedna i srećna.

Do objave ovog teksta nismo uspeli da stupimo u kontakt sa gospodinom Babićem, te ostaje samo da verujemo meštanima, ali i srećnom ishodu za ovu životinju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike