Danas sunčano i toplo, sutra će da "prži" sunce, a onda sledi preokret: Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja septembra

22.09.2023

06:19

0

Autor: I.K.

Od ponedeljka se očekuje postepena stabilizacija vremena

Danas sunčano i toplo, sutra će da "prži" sunce, a onda sledi preokret: Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja septembra
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u petak će biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Vetar slab i umeren, u Banatu i planinskim predelima povremeno jak, južni i jugoistočni, od sredine dana i jugozapadni. Najniža temperatura od 13 do 21, a najviša dnevna od 28 do 34 stepena.

U subotu u većini mesta pretežno sunčano i natprosečno toplo. Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom posle podne će zahvatiti severne i zapadne, a u toku noći ka nedelji i ostale krajeve Srbije. Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina naročito u severnoj i zapadnoj Srbiji. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i sa udarima olujne jačine, a u planinskim predelima jugozapadni, posle podne i uveče u pojačanju. Najniža temperatura od 14 do 22, a najviša od 31 do 35 stepeni.

Kako RHMZ prognozira, u nedelju nas očekuje oblačno i svežije vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina (od 30 do 70 mm lokalno i više) naročito u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji. Vetar u skretanju na slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18, a najviša dnevna od 23 na severu i zapadu do 29 stepeni na jugu i istoku.

Od ponedeljka se očekuje postepena stabilizacija vremena. Promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima uz slab i umeren istočni i severoistočni vetar. Najniža temperatura od 13 do 17, a najviša od 25 do 30 stepeni. Prema prognozi za period od 26. do 30. septembra biće promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima uz dnevne temperature od 26 do 30 stepeni, a retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom moguća je samo ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike