Srbi obožavaju ovo grčko ostrvo, ali ono ima mračnu tajnu! Agencije upozoravaju: "Ne daju vam da izađete napolje, dok ne izgubite snagu!"

02.09.2023

21:43

0

Nedavno se dogodio slučaj gubitka života mladića iz Kragujevca koji je herojski pokušao da spasi svoju devojku od utapanja

Srbi obožavaju ovo grčko ostrvo, ali ono ima mračnu tajnu! Agencije upozoravaju: "Ne daju vam da izađete napolje, dok ne izgubite snagu!"
Lefkada/Ilustracija - Copyright Pixabay

Lefkada, jedno od najlepših grčkih ostrva, svake godine privlači veliki broj turista iz Srbije. Međutim, uprkos njenoj prirodnoj lepoti, kupanje u talasima može biti izuzetno opasno, što je nedavno istaknuto u apelu jedne turistkinje.

Svetlana Fotini Antipa je upozorila druge srpske turiste da obrate pažnju na upozorenja na plažama, posebno na crvene zastavice koje označavaju da kupanje nije bezbedno. Ovo upozorenje dolazi nakon tragičnih slučajeva utapanja na ostrvu.

Nedavno se dogodio slučaj gubitka života mladića iz Kragujevca koji je herojski pokušao da spasi svoju devojku od utapanja u jakim talasima.

Pre ovog tragičnog događaja, nekoliko Srba je takođe bilo uključeno u spasavanje turista koji su se suočavali sa opasnostima u moru usled snažnih talasa.

 

 

Grupa "Live from Greece" takođe je izdala upozorenje da se talasi na Lefkadi ne smeju potcenjivati, bez obzira na njihov privlačan izgled. Počevši od tirkiznih i mlečno belih talasa, oni mogu postati izuzetno opasni, a mnogi koji su se udavili bili su iskusni plivači koji su potcenili snagu talasa i morske struje.

Iz "Nikane" tvrde da talasi na Lefkadi nisu uopšte za potcenjivanje.

- Većina onih koji su se utopili na Lefkadi su bili odlični plivači koji su potcenili jačinu i moć talasa na ovom ostrvu. More vas vuče unutra i ne daje vam mogućnost da izađete napolje dok ne izgubite poslednji atom snage. Ne ulazite u more kada su veliki talasi. Ovo važi i za Sarti. - stoji u objavi na instagram strani "Nikana".

 

 

Ovo upozorenje treba shvatiti ozbiljno kako bi se izbegle tragedije i osigurala bezbednost tokom odmora na ovom prelepom ostrvu.

Bonus video:

Privatna arhiva/Ivana Stanojević

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike