Drama Srba u Grčkoj: Ćerku mu povukli talasi, a onda je krenula borba za život!

05.09.2023

11:10

0

Tri osobe se udavila nedaleko od njega

Drama Srba u Grčkoj: Ćerku mu povukli talasi, a onda je krenula borba za život!
Copyright JRjr1 from Pixabay

Jedan Srbin, član grupe "Grčka infor" podelio je na Fejsbuku sa ostalima dramatično iskustvo sa letovanja u grčkom mestu Sarti.

- Kod spasilačke osmatračnice, postoji samo jedna i ne može doći do zabune, nekih dvadesetak metara od obale more je iskopalo pesak tako da potpuno neočekivano iz plićaka od jedan metar najedared upadate u veliku dubinu, a talas povlači svakog kupača u dubinu. Plaža je plitka na celoj svojoj dužini tako da je potpuno neočekivano da se tu, na tom kobnom mestu, širine ne veće od 30 metara nalazi ambis... - uveo nas je u tragediju koja je usledila.

Hans Bijstra from Pixabay
 

Kako je istakao, talasi su povukli njegovu ćerku. Tada je skočio da je izvuče i u tom trenutku počela je prava borba sa strujom koja je konstantno vukla u vrtlog. On je istakao da je posle nekih 10 minuta borbe uz pomoć jednog dobrog momka njegova ćerka bila spasena. Ipak, ostao je on da se izvuče. Zbog umora i agonije nije uspeo u narednih 10 minuta da isplicva kao obali.

Printscreen Facebook/Grčka info
 

Pored njega su se u opasnosti našli jedna devojka i dva momka.

- Svo četvoro smo bili na metar jedno od drugoga. Prilikom davljenja devojka me zgrabila i potopila dva puta, jer i sam više nisam imao snage da plivam. Udavilo se svo troje. Ja sam uz Bogorodičinu pomoć uspeo da se spasim.

Ističe da je čuo da su se kasnije na istom mestu udavila još tri deteta.

Tim Hill from Pixabay
 

- Apelujem na sve koji ovo čitate da prenesete svojim prijateljima o ovim događajima da se njima ili njihovoj deci ne bi desilo isto što i nama. Inače iz razgovora sa meštanima Sartija saznao sam da se svake godine u tim talasim utopi mnogo dece i odraslih, ali je to tabu tema na Sartiju. Oprez ljudi, nije šala kog dohvate talasi na delu plaže kod spasilačke osmatračnice. Najverovatnije će to biti poslednje kupanje, a talasi su tamo svakog dana.

BONUS VIDEO: 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike