"Pravo vreme da se uvedu kovid propusnice": Doktor Bekić obelodanio vakcinacione brojeve, pa poslao apel građanima

24.08.2021

07:35

0

Autor: A. B.

Prema njegovim rečima, državljani Srbije primili su dva miliona i 735.000 prvih i dva miliona i 632.000 drugih doza, a vakcinisano je i oko 150.000 stranaca

"Pravo vreme da se uvedu kovid propusnice": Doktor Bekić obelodanio vakcinacione brojeve, pa poslao apel građanima
Copyright Printscreen / Youtube

Koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu, direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić smatra da je pravo vreme da se uvedu kovid propusnice, ako postoji zakonska mogućnost, jer će, kako kaže, pomoći u sadašnjoj situaciji da ne dolazi do daljeg brzog zaražavanja.

To će, kako dodaje, biti i jedan od motiva da građani koji su limitirani odu na vakcinaciju zato što će to olakšati život.

Bekić je rekao da je i dalje usporena vakcinacija u Srbiji, da se dnevno aplikuje između tri i pet hiljada prvom i drugom dozom, dok je u jeku vakcinacije bilo više od 82.000.

– Do juče je ukupno aplikovano pet miliona i 700.000 doza, dva miliona i 900.000 prvih doza i dva miliona i 800.000 drugih doza – izjavio je Bekić.

Prema njegovim rečima, državljani Srbije primili su dva miliona i 735.000 prvih i dva miliona i 632.000 drugih doza, a vakcinisano je i oko 150.000 stranaca.

Zoran Bekić / Printscreen / Youtube

– Postoji daleko veće interesovanje sada za treću dozu. Do juče smo aplikovali 29.000 trećih doza, na Sajmu 2.800 građana je primilo, a predominantan je bio Fajzer – 1.700 – izjavio je Bekić za RTS.

Naveo je da svi oni kod kojih je prošlo šest meseci od primanja druge doze mogu da, bez prijavljivanja, prime treću dozu, i da su svi građani u mogućnosti da prime treću dozu, jer ona, kako tvrdi, treba da produži i pojača imunitet.

Građani su, prema njegovim rečima, u mogućnosti da izaberu vakcinu koju žele, a kliničke studije ukazuju da nema nus efekata ako se kombinuju različite vakcine.

Bekić je naglasio da je vakcina simbol zdravlja, što je stvar koja ljudima omogućava da žive bezbedno.

– Nikom nisu potrebne kovid bolnice – ukazuje Bekić, dodajući da u Domu zdravlja Savski venac u ambulantama broj pregleda iznosi 100 poslednjih dana, od kojih su 28 kovid pozitivne osobe.

Pročitajte još:

Sada se, prema njegovim rečima, otvara još više kovid ambulanti, a raste broj obolelih i kod odraslih i kod dece, zbog čega je apelovao da se svi građani što pre vakcinišu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike