Na ljude padaju čestice pepela, iznad mora "krvavo sunce": Nišlijka o nesvakidašnjem prizoru u Grčkoj koji je uplašio turiste (FOTO)

22.08.2023

19:05

0

Autor: J. Jovanović

Prema pisanju grčkog portala Protothema, dim se nadvio nad 110.000 kilometara teritorije Grčke

Na ljude padaju čestice pepela, iznad mora "krvavo sunce": Nišlijka o nesvakidašnjem prizoru u Grčkoj koji je uplašio turiste (FOTO)
Copyright Privatna arhiva / Nina Paunović/Tanjug/AP PhotoAchilleas Chiras/Thodoris Nikolaou

Neobična pojava na nebu iznenadila je turiste u Grčkoj. Reč je o posledicama požara koji danima besne u blizini Aleksandrupolja, glavnog grada okruga Evros, na severoistoku Grčke, a koje su od jutros postale vidljive širom države u vidu "krvavog sunca".

Kako javljaju srpski turisti na društvenim mrežama od jutros su ih zatekli nesvakidašnji prizori - mutno nebo, "krvavo sunce", čestice pepela koje lete u vazduhu.

Nišlijka Nina Paunović, koja ove godine letuje u Neos Marmarasu je kazala za 24sedam, da je situacija užasna.

-Uzas! Šta reći... Ceo dan leti pepeo kroz vazduh. Ne smrdi dim, ali leti od jutros. I ceo dan je mutno nebo. Blagi užas!

Foto: Privatna arhiva / Nina Paunović
 

- Nadam se da će ugasiti te požare i da će se smiriti sve ovo, dodala je Nina.

 

Fotografije ovih neobičnih prizora se nižu i iz Kefalonije, Nikitija, Haniotija, Kriopigija, Amuljanija, Polihrona, Sitonije, Tasosa.

 

 

Prema pisanju grčkog portala Protothema, dim se nadvio nad 110.000 kilometara teritorije Grčke.

Besne šumski požari

Podsetimo, veliki šumski požar izbio je juče severno od Atike, 100 kilometara severno od Atine, a stradao je stari pastir od posledica udisanja dima, kada je otrčao u tor da spase svoje životinje, rekao je portparol vatrogasne službe.

Šumski požari već tri dana bukte u Aleksandropolisu uprkos naporima grčkih vatrogasnih službi, vojske i dobrovoljaca koji su tokom noći nastavili borbu sa vatrenom stihijom.

U travnatom području na grčkom ostrvu Kitnos, u blizini plaže Skajlu, danas je izbio požar.

Kopnene i vazdušne snage Vatrogasne jedinice su mobilisane za požar koji je zahvatio površinu sa suvom travom, saopšteno je iz te službe, prenosi portal Prototema.

Bonus video

 

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike