"Krvavo sunce" na nebu iznad Grčke: Srpske turiste u Neos Marmarasu, na Halkidikiju i Tasosu dočekali neobični prizori (FOTO)

22.08.2023

13:29

0

Snimak gustog dima koji je prekrio na prvom mestu jonska ostrva snimio je i evropski satelit METEOSAT-11

"Krvavo sunce" na nebu iznad Grčke: Srpske turiste u Neos Marmarasu, na Halkidikiju i Tasosu dočekali neobični prizori (FOTO)
Krvavo sunce na nebu - Copyright Printscreen/Facebook/Grčka info

Turiste u Grčkoj jutros je dočekala neobična pojava na nebu. Reč je o posledicama požara koji danima besne u blizini Aleksandrupolja, glavnog grada okruga Evros, na severoistoku Grčke, a koje su jutros postale vidljive širom države u vidu krvavog sunca, džinovskog oblaka dima koje ga zaklanja i kiše od pepela koja pada na ljude i automobile.

Snimak gustog dima koji je prekrio jonska ostrva snimio je i evropski satelit METEOSAT-11, čije fotografije je objavila i nacionalna opservatorija Atine. Dim je prekrio više regiona unutar Grčke, kako nad ostrvima, tako i na kopnenom delu.

Printscreen/Facebook/Grčka info
 

 

"Krvavo sunce"

I srpski turisti su bili u šoku kada su videli ovakve prizore, te od jutros dele fotografije "krvavog neba i sunca".

Snimci su se nizali iz Kefalonije, Nikitija, Haniotija, Kriopigija, Amuljanija, Polihrona, Sitonije, Tasosa, a spisak gradova i mesta se uvećava kako se koji turista iz Srbije javi na grupi.

 

 

Najdramatičnije je delovala slika iz Haniotija, koji izgleda kao da ga je neko zasuo peskom, usled količine dima koja se nalazila u tom trenutku nad tom oblasti.

Printscreen/Facebook/Grčka info
 

 

Unutar Fejsbuk grupe "Grčka info", srpski turisti su objavili slike sličnih prizora iz Polihrona, Neos Marmarasa, Amuljanija...

Prema pisanju grčkog portala Protothema, dim se nadvio nad 110.000 kilometara teritorije Grčke.

Tačnije, može se videti prenos dima preko severnog i centralnog Egeja od šumskih požara u Evrosu i Rodopima, kao i od požara nad Beotijom.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike