Dostavljači će proći obuku o bezbednosti u saobraćaju

09.08.2023

10:38

1

Većinu dostavljača čine biciklisti koji su često ranjiva kategorija učesnika u saobraćaju

Dostavljači će proći obuku o bezbednosti u saobraćaju
arhiva - Copyright 24sedam

U narednom periodu biće sprovođene edukacije dostavljača kako bi se podigla njihova svest o značaju poštovanja svih saobraćajnih propisa, dogovoreno je na prvom sastanku Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za bezbednost saobraćaja, koji su pokrenuli inicijativu za povećanje bezbednosti dostavljača u saobraćaju.

Savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Milan Ilić istakao je da su na sastanku bile prisutne tri kompanije koje su najzastupljenije na našem tržištu.

-Nadamo se da će na ovim treninzima da se podigne nivo kompetencija i nivo svesti, poznavanje saobraćajnih propisa, i ono što je najvažnije, a to je poznavanje opasnosti usled kršenja postojećih pravila u saobraćaju, rekao je Ilić za Tanjug. 

Dodao je i da većinu dostavljača čine biciklisti koji su često ranjiva kategorija učesnika u saobraćaju. 

-Sa druge strane trenutno imamo mlade ljude koji upravo zbog bonusa žele da dostave što veći broj dostava za kratko vreme i nemaju svest o značaju i poštovanju svih propisa. Na ovim treninzima pokušaćemo da rešimo i taj problem. Kao i svi ostali učesnici u saobraćaju moramo prema njima da budemo pažljivi kao što smo pažljivi i prema drugim učesnicima, kazao je Ilić. 

Saradnja državnih institucija i Udruženja trebalo bi da doprinese poboljšanju položaja dostavljača i veću sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike