Sutra u Nišu doček srpskih vatrogasaca nakon 10 dana borbe sa požarima u Grčkoj

04.08.2023

19:47

0

Doček će se održati sutra u 12 časova, na platou ispred Gradske kuće u Nišu, a dočeku će prisustvovatti i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić

Sutra u Nišu doček srpskih vatrogasaca nakon 10 dana borbe sa požarima u Grčkoj
Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

Doček pripadnika vatrogasno-spasilačkog tima Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, koji su 25. jula bili upućeni u Grčku radi pružanja pomoći u gašenju požara, održaće se sutra u 12 časova, na platou ispred Gradske kuće u Nišu.

Dočeku će prisustvovatti i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Podsećamo, pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Niša, Kragujevca, Beograda, Novog Sada, Jagodine i Pančeva, 36 vatrogasaca i dva člana medicinskog tima sa 14 vozila, krenuli su 25. jula iz Niša u Grčku kako bi pomogli svojim kolegama iz ove zemlje u borbama sa vatrenom stihijom.

Na put ih je ispratio vd pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Koliko je njihova pomoć bila dragocena u gašenju vatre koja danima guta Grčku potvrdio nam je i  oficir za vezu Misije Srbije Jorgos Anagnostakos, koji je za portal 24sedam govorio o svim opasnostima s kojima su se susretali.

- Srpski i grčki vatrogasci su kao pesnica na terenu! Naša saradnja je od prvog dana sjajna i efikasna - otkrio nam je, i dodao da je jaka, bratska povezanost između naših naroda nešto što je dalo dodatnu snagu ovoj akciji.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike