Spasilački tim vatrogasaca krenuo u Grčku! Uz 14 kamiona, terenaca i jedan kvad, u gašenju razornih požara učestvuju i oni (VIDEO)

25.07.2023

17:42

1

Autor: M. Vu.

Njihov nesebičan doprinos i hrabrost su ponos cele Srbije

Spasilački tim vatrogasaca krenuo u Grčku! Uz 14 kamiona, terenaca i jedan kvad, u gašenju razornih požara učestvuju i oni (VIDEO)
spsilački tim ide ka Grčkoj - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije, Luka Čaušić, ispratio je hrabru spasilačku ekipu vatrogasaca na put u Grčku, gde će srpski tim učestvovati u gašenju razornih požara koji su zahvatili kritična područja.

U skladu sa dogovorom predsednika Vučića i premijera Grčke Micotakisa, po nalogu Ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, 38 vatrogasaca spasilaca iz Srbije, od kojih je 36 vatrogasaca spasilaca i 2 pripadnika medicinskog tima, upućuje se u Grčku.

Ovaj snažan tim je potpuno samodovoljan za period od sedam do deset dana.

 

"Nosimo sve što je potrebno, čak i šatore, tako da ne želimo ni minimalno da opterećujemo domaćina. Naši vatrogasci spasioci su naši heroji, ponos Sektora za vanredne situacije, Ministarstva unutrašnjih poslova i naše zemlje. Uveren sam da će oni osvetliti obraz naše zemlje na način na koji su to radili i u dosadašnjim misijama međunarodnog spasavanja. Kreću iz Niša i u dogovoru sa grčkim kolegama biće raspoređeni na mestima gde su najpotrebniji," izjavio je Čaušić.

 

 

Upućujući tim vatrogasaca u Grčku, Čaušić je istakao da osećaju dvostruku brigu - s jedne strane, zbog opasnosti sa kojom se suočavaju, ali s druge strane, ponos što će naši ljudi osvetliti obraz Srbije. Bezbednost tima je najvažnija, a dočekuju ih kao heroje.

Pored spasilačkog tima, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je ponudilo i letelice, ali su grčke kolege izrazile zahvalnost, navodeći da im je trenutno potrebna podrška sa zemlje.

Ova humanitarna misija i solidarnost sa Grčkom u borbi protiv požara svedoče o važnosti međunarodne saradnje u vanrednim situacijama i demonstriraju hrabrost i predanost srpskih vatrogasaca spasilaca.

Njihov nesebičan doprinos i hrabrost su ponos cele Srbije.

Vatrogasci spasioci iz Srbije opremljeni za akciju u Grčkoj

 Uz 14 vozila, kamione, terenska vozila i kvad, pridružuje im se i sanitetski tim

Hrabri vatrogasci spasioci iz Srbije, koji se upućuju u Grčku kako bi pomogli u gašenju strašnih požara, dolaze potpuno opremljeni za izazovne terene. Sa sobom nose 14 vozila, uključujući kamione i terenska vozila, čak i jedan kvad koji će omogućiti pristup i rad na posebno teško pristupačnim mestima.

Svestan važnosti pružanja pomoći lokalnom stanovništvu, srpski tim je uključio i sanitetski tim, obučen da pruži neophodnu medicinsku pomoć kako domaćinima, tako i članovima sopstvenog tima u slučaju povreda.

Bonus video:

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike