Ministar Đerlek posetio Prokuplje: U toku je popis imovine oštećene u poplavama - Vlada Srbije će napraviti efikasan plan pomoći građanima

25.07.2023

16:39

0

Tokkom majskih i junskih poplava načinjena je velika materijalna šteta

Ministar Đerlek posetio Prokuplje: U toku je popis imovine oštećene u poplavama - Vlada Srbije će napraviti efikasan plan pomoći građanima
Edin Đerlek - Copyright Privatna arhiva

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek izjavio je danas u Prokuplju da je trenutno u toku prikupljanje podataka i popis imovine građana oštećene u nedavnim poplavama, na osnovu kojih će, u najkraćem roku, Vlada Srbije napraviti efikasan plan pomoći građanima.

Ministar Đerlek posetio je Prokuplje, gde je tokom majskih i junskih poplava načinjena velika materijalna šteta, i razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Aranđelovićem o pomoći Vlade Srbije u saniranju posledica poplava, saopštilo je resorno ministarstvo.

Gradonačelnik Prokuplja obavestio je ministra Đerleka da je u Gradu Prokuplju i okolnim selima, usled izlivanja reke Toplice, načinjena je velika materijalna šteta na putnoj infrastrukturi, stambenim objektima i objektima javne namene, a pod vodom se, delimično ili potpuno, našlo oko 100 domaćinstava.

U poplavama je, kako je objasnio Aranđelović, poplavljeno i gradsko groblje.

Kako je rečeno, osim gradskog područja, došlo do plavljenja i u seoskim domaćinstvima, kako ekonomskih i pomoćnih objekata i poljoprivredne mehanizacije, tako i velikih površina poljoprivrednog zemljišta.

Ministar Đerlek obišao je vrtić "Biseri" u Prokuplju, koji je teško oštećen u nedavnim vremenskim nepogodama i razgovarao sa direktorkom ove ustanove Vesnom Jovanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike