Ministar finansija Mali: Država jaka i snažna, imamo dovoljno novca da obnovimo svaku kuću oštećenu o poplavama

27.06.2023

11:23

0

Ministar Siniša Mali je naglasio da će država gledati da ljudima novac isplati što pre

Ministar finansija Mali: Država jaka i snažna, imamo dovoljno novca da obnovimo svaku kuću oštećenu o poplavama
siniša mali 24sedam goran sivački (15) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Potredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali obišao je danas selo Junkovac u opštini Lazarevac, koje je bilo ugroženo tokom nedavnih poplava u Srbiji i najavio da će svi dobiti novac za pretrpljenu štetu. 

On je nakon obilaska domaćinstva Jovanović i Marinković u tom selu poručio da država nijedno domaćinstvo u Srbiji koje je pretrpelo štetu od poplava  neće ostaviti na cedilu. 

"Ljudi treba da znaju da je država jaka i snažna i da imamo dovoljno novca i da ćemo svaku kuću koja je oštećena obnoviti. To je ono što je obećao i predsednik Aleksandar Vučić", rekao je Mali.

On je naglasio da je lokalna samouprava u Lazarevcu, odradila svoj deo posla i da je opštinska komisija popisala sve kako bi se znalo koliko novca treba isplatiti ljudima koji su pretrpeli štetu.

"Najvažnije je da su svi i živi i zdravi, ali kad imate ovakvu situaciju, bitno je da se zna da je država tu i da pomažemo svima kojima je pomoć najpotrebnija", rekao je Mali. 

On je naglasio da će država gledati da ljudima novac isplati što pre i apelovao na opštinske komisije da što pre završe svoje popise i pošalju na Vladu Srbije, kako bi se donela odluka i novac odmah bio isplaćen ne samo za oštećene kuće, već i za oštećene plastenike i uginulu stoku. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike