Doktor u Grčkoj nije hteo da pregleda Jelenino dete! Banalni propust na granici napravio pakao od odmora srpskoj porodici

25.07.2023

07:10

0

Nakon što je dete dobilo temperaturu, jedna mama našla u situaciji gde je morala da se ubeđuje oko pregleda na koji, po polisi osiguranja, imalo prava

Doktor u Grčkoj nije hteo da pregleda Jelenino dete! Banalni propust na granici napravio pakao od odmora srpskoj porodici
Lekar na moru - Copyright Pixabay/ StockSnap/Freepik

Situacija koja se nedavno desila jednoj Srpkinji na letovanju u Grčkoj, dobro je upozorenje da se ne opuštate dok ne stignete na željenu destinaciju, kao i da na graničnim prelazima otvorite četvoro očiju - granični policajci nekad (ne)namerno naprave propust koji vam može zagorčati odmor.

Na Fejsbuk grupi "Live grom Greece", Jelena iz Srbije podelila je svoje iskustvo sa pedijatrom iz Grčke, kada se nakon što joj je dete dobilo temperaturu, našla u situaciji gde je morala da se ubeđuje oko pregleda na koji je, po polisi osiguranja, imalo prava!

Šta je pošlo naopako?

Granični policajac nije lupio detetu pečat u pasoš sa prelaza Tabanovci, u Makedoniji zbog čega lekar nije hteo da izvrši pregled - po papirima, dete nije ni ušlo u zemlju.

- Na Kefaloniji smo i dete je dobilo visoku temperaturu. Zvali smo osiguravajuću kuću i zakazali su nam pregled kod pedijatra. Kada smo došli dok je upisivao polisu i ostale podatke pogledao je pasoš na kom nije bilo pečata da smo napustili Srbiju. Postoji ulaz Preševo i Evzoni, ali ne i sa Tabanovaca - napisala je ona.

Freepik
 

Doktoru je, kaže, to bio problem, a uprkos tome što je poznato da se to nekad dešava, te su pokušali da objasne doktoru, ubeđivanje se nastavilo.

Posle dužeg ubeđivanja doktora i službenika osiguranja i njihovog pristajanja da izvrše isplatu iako nema tog pečata, doktor ipak pristao.

Pristanak je najpre bio tek nakon insistiranja žene da dete pregleda, čak i po cenu naplate troškova od njih, a ne od osiguranja. Onda je pristao na agenciju i odštampao gomile formulara i izjava koje su potpisali i tek onda obavio pregled uz naplatu od osiguranja.

Srbi u komentarima su se složili da retko kada imaju sva 4 pečata u pasošu, ali da će nakon Jeleninog iskustva dvaput razmisliti koliko pečata imaju.

"Boga mi će od ove godine svi da lupaju štambilje, ne zanima me koliko im se spava, koliko im je vrućina ili su samo lenji i nemarni", napisao je jedan muškarac.

Nije prvi put da se dešava

Našem portalu svoj slučaj prepričala je i putnica čija porodica živi u Solunu, te je više puta morala da se ubeđuje sa graničnim policajcima oko pečata.

- Razumem ja njih, oni mene u sistemu ne vide, ali nisu od juče tu. Znaju da se nekad to dešava, a ponašaju se kao da sam "preletela" granični prelaz. Srećom, do sada sam uvek uspevala sa "lepa reč i gvozdena vrata otvara", ali da su znali da me koštaju živaca - znali su - ispričala je ona za 24sedam.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike