Meteo-alarm upaljen već danima: RHMZ izdao dva upozorenja

14.07.2023

07:53

0

Autor: J. S. J.

Narandžasti meteo alarm na snazi je na području istočne i jugoistočne Srbije, kao i na teritoriji KiM zbog visokih temperatura

Meteo-alarm upaljen već danima: RHMZ izdao dva upozorenja
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) jutros je na svom sajtu izdao dva upozorenja - jedno koje se tiče Srbije, a drugo Beograda.

Upozorava se na jako visoke temperature u narednom periodu.

Kao što je rečeno i tokom prethodnih dana tokom druge dekade jula u Srbiji veoma toplo.

- Temperatura će danas (14.07.) biti u kratkotrajnom padu (za 5 do 7 stepeni) i očekuje se u intervalu od 29 do 33 °C, a zatim će ponovo uslediti porast temperature, pa se u nedelju i u prvoj polovini naredne sedmice (16 - 20.07.) ponovo očekuju dnevni maksimumi od 35 do 40 °S. U velikim gradovima očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 °S - stoji u upozorenju.

I u Beogradu se tokom druge dekade jula očekuje veoma toplo vreme. 

Tanjug/AP Photo/Matt York
 

 

Upaljen narandžasti meteo alarm

Narandžasti meteo alarm na snazi je na području istočne i jugoistočne Srbije, kao i na teritoriji KiM zbog visokih temperatura, dok je žuto upozorenje uplajeno zbog grmljavine i u jugozapadnoj Srbiji.

Narandžasti meteo alarm označava "opasno vreme"

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objavio je RHMZ.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike