Violeta zahvaljujući majci dobila priliku za život bez bolničke postelje: U Nišu obavljena treća transplantacija bubrega

11.07.2023

10:22

0

Autor: I.K.

Cela ova izuzetno teška i zahtevna procedura protekla je besprekorno i bez ijednog incidenta

Violeta zahvaljujući majci dobila priliku za život bez bolničke postelje: U Nišu obavljena treća transplantacija bubrega
Ilustracija - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

Prošlonedeljna operacija, transplantacija bubrega na klinici za kardiohirurgiju UKC Niš svedoči o uspehu lekara, ali i humanosti.

Naime, ovo je treća po redu transplantacija bubrega u ovoj godini. Kako je objavio dr Dragan Milić na svom Fejsbuku, majka Zlatica donirala je bubreg ćerki Violeti koja više neće ići na dijalizu već će imati potpuno normalan život. 

Cela ova izuzetno teška i zahtevna procedura protekla je besprekorno i bez ijednog incidenta. 

-Čast je i zadovoljstvo raditi i predvoditi sve ove ljude koji pokazuju izuzetnu i stručnost i posvećenost. Ponosan na naš UKC Niš i srećan što je Violeta zahvaljujući svojoj majci dobila šansu za nov život koji više neće biti vezan za bolesničku postelju, napisao je dr Milić.

On poručuje da još mnogo ljudi čeka na transplantaciju kao spasonosno resenje za njihove životne probleme, te poziva da zajedno podržimo svi zajedno te ljude i program transplantacije u našoj zemlji.

 

 

Kako je naveo, u samoj intervenciji ali i postoperativnom toku učestvovao je tim od oko 40 lekara i medicinskog osoblja.

Inače, juče je u UDK "Tiršova" u Beogradu izvedena transplantacija bubrega kod desetogodišnjeg pacijenta kome je takođe majka dala bubreg.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike