Ljubica je prošla kao bos po trnju sa dvoje dece na letovanju u Grčkoj! Izbačena iz pansiona, a sve zbog kolača...

05.07.2023

13:40

1

I drugi turisti su takođe izneli negativna iskustva s grčkim ugostiteljima na istoj plaži, ali i u drugim mestima

Ljubica je prošla kao bos po trnju sa dvoje dece na letovanju u Grčkoj! Izbačena iz pansiona, a sve zbog kolača...
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Ljubica, samohrana majka dvoje dece, Marka (10) i Dunje (5), kako tvrdi, doživela je veliku neprijatnost tokom letovanja u Nea Flogiti, letovalištu u Grčkoj.

Boravili su u lokalnom pansionu dok ih vlasnik nije izbacio, optužujući ih da su nekulturni. Prema Ljubičinom svedočenju, situacija je bila šokantna.

Jednog dana deca su videla kolače u poslastičarnici i poželela su da ih jedu. Ljubica je kupila kolače za sve i uputili su se na plažu. Međutim, momak koji radi na plaži ih je zamolio da spakuju kolače jer je strogo zabranjeno jesti hranu koja nije kupljena na plaži.

I ona i deca su, kako kaže, bili u čudu, ali su ipak razumeli situaciju.

- Pitala sam ga zbog čega, a on je rekao da je politika hotela takva da je na ovoj plaži, na kojoj se, inače, kupaju gosti još jednog hotela, zabranjeno da se jede hrana koja nije iz njihovog bara i taverni. Okej, iako mi je odgovor totalno bezveze, deca su deca, šta fali što nešto grickaju, ali u redu. To vam je kao kada uđete u jedan restoran da popijete piće, a iz torbe izvadite žu-žu ili tako nešto. Razumem, zaista - navodi Ljubica.

Sutradan su deca ponela ostatke hrane sa doručka na plažu, što je dovelo do još većeg sukoba. Vlasnik pansiona se pridružio momku i optužio ih za nepristojno ponašanje i loš primer drugim gostima. 

- Kao i prošli put, pojavio se onaj momak, ali sada je pored njega bio i vlasnik pansiona. Osuli su  drvlje i kamenje na nas, govorili su kakav je to način, kakav smo mi narod, pa kako se to ponašamo, dajemo loš primer drugim gostima tako što raznosimo hranu po plaži, kako nas nije sramota. Pitali su nas je l' nam nije bila dovoljna hrana u restoranu, pa smo je još i poneli na plažu, kao najbolje da uđemo u vodu i da jedemo - požalila se ova majka.

Pixabay
 

 

Na kraju su ih izbacili iz smeštaja, odbivši im povrat novca za preostale dane. Srećom, jedna žena koja je posmatrala situaciju na plaži ih je uputila na drugi apartman gde su proveli preostale dane odmora.

I drugi turisti su takođe izneli negativna iskustva s grčkim ugostiteljima na istoj plaži, ali i u drugim mestima. Turisti su se žalili na nove restrikcije i pravila koja su propisali vlasnici smeštaja, kao i visoke cene hrane i pića na plaži.

Tako je jedna članica grupe "Grčka info" opisala svoje negativno iskustvo, i to sa iste ove plaže na kojoj je boravila Ljubica iz Jagodine.

- Želim da upozorim sve koji idu u Nea Flogitu na vlasnicu plaže i poslastičarnice. Ukoliko želite da kupite kuglu sladoleda i da je jedete na plaži (u tom slučaju košta 2 evra), vlasnica ne dozvoljava, već insistira da vas usluži na plaži, gde ta ista kugla košta 6,5 evra, bez prethodnog upozorenja. Kada je pitate zbog čega je ta cena, ona kaže zato što jedete na plaži. Inače, od danas važi pravilo da i bebe moraju da poruče piće - koliko osoba i ležaljki, toliko pića, koja su kod nje skuplja od ostalih (ceđena pomorandža je 6,5 evra, pivo 6 evra itd.), i to odmah po dolasku na plažu, ne možete u toku dana da poručite već mora odmah. Izbegavajte - napisala je ova turistkinja.

Printscreen/Facebook/Grčka info
 

 

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike