Top 7 srpskih vitezova: Otkrijte legendarne junake koji su branili čast i slobodu Srbije

02.07.2023

08:15

0

Autor: R.M.

Većina velikih vitezova opevani su i postali deo narodne tradicije, a mnogi od njih bili su ne samo ratnici već i veliki vladari

Top 7 srpskih vitezova: Otkrijte legendarne junake koji su branili čast i slobodu Srbije
Top 7 srpskih vitezova - Copyright 24sedam

Nemoguće je pričati o srpskoj istoriji i tradiciji na pomenuti vitezove. Zapravo, teško je čak i pobrojati i setiti se svih junaka koji su krvarili za Srbiju i obično se borili sa mnogo jačima od sebe.

Gotovo je nemoguće ne znati i za nekog viteza koji je kroz narodnu pesmu ušao u narodnu pesmu poput Marka Kraljevića, koji ima čak i čitav ciklus pesama.

Većina velikih vitezova opevani su i postali deo narodne tradicije, a sa druge strane, mnogi od njih bili su ne samo ratnici već i veliki vladari.

Ali, kao i svi hrabri vojskovođe, tako su i oni stajali na čelu svojih vojski čak i kada je ispred njih stajala mnogo veća armija.

Veoma je teško da se odredi koji su vitezovi bili najveći u srpskoj istoriji, ali se mogu izdvojiti nekoliko njih koji su verovatno najpopularniji među narodom, uglavnom kroz narodno pripovedanje koje se prenosilo sa kolena na koleno.

Probali smo da izaberemo nekoliko njih za koje smo smatrali da su najviše opevani i imali neke od najvećih vojnih uspeha.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike