"Boli današnji dan, tvoj rođendan. Sve na svetu bih dala da mogu da te zagrlim": Potresan status sestre Srbina nestalog u Grčkoj

23.06.2023

16:33

0

Radovan je nestao 29. maja, kada je krenuo kod svog kuma na ostrvo Kos, kako bi radio kao sezonski radnik i od tada mu se gubi svaki trag

"Boli današnji dan, tvoj rođendan. Sve na svetu bih dala da mogu da te zagrlim": Potresan status sestre Srbina nestalog u Grčkoj
Copyright Printscreen/Facebook/

"Život mog života, srce moga srca...", reči sestre Radovana Juračića, koji je nestao kada je krenuo u Grčku, pokazuju patnju i bol koji porodica oseća.

Danas je, kaže, Radovanov rođendan. Porodica i prijatelji ga ne proslavljaju onako kako su želeli, već proživljavajući najstrašniji košmar.

- Duša duše moje, boli današnji dan, tvoj je rođendan. Sve na svetu bih dala da mogu da te zagrlim, poljubim, da ti kažem da te tvoja seki voli više od života i najviše na svetu nedostaješ... - napisala je sestra na Fejsbuku.

Printscreen/Facebook/
 

Radovan je nestao 29. maja, kada je krenuo kod svog kuma na ostrvo Kos, kako bi radio kao sezonski radnik.

Ukrcao se na brod u Atini do ostrva Kos. Oko 20 časova čuo se sa suprugom Draganom, kojoj je rekao da se ukrcao na trajekt.

Tada se poziv prekinuo jer je veza bila loša i od tada se više nije javljao.

Grčka policija je 13. juna pronašla telo nepoznatog muškarca izvučeno je iz mora u mestu Seferos, za koje se sumnja da je Radovanovo.

Foto:Printskrin/Fejsbuk
 

Prema nezvaničnim informacijama njihove tvrdnje potvrđuje i činjenica da se tetovaže koje je imao muškarac čije je telo izvučeno iz mora po opisu poklapaju sa onima koje je imao nestali Srbin.

Grčke vlasti su mislile da je telo koje je izvučeno iz vode telo migranta. Međutim, tada su primetili brojanicu na njegovoj ruci, koja im je ukazala da ipak nije.

Nekoliko nelogičnosti ovog slučaja

Iako su pretraživali brod od dana nestanka i prijave, policija je tek dve nedelje kasnije pronašla njegov pasoš.

Radovanova porodica tražila je u startu kamere sa video nadzora kako bi se utvrdilo šta se dogodilo kobne noći.

Ukoliko je pao sa broda, nejasno je kako bi mogao završiti u moru, jer se u slučaju takvog pada "završava" direktno na palubi, a ne u vodi.

Ono što otežava istragu jeste što je na brodu postojala samo jedna kamera i to kod bara. 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike