Albanka se udala za Srbina u Leposaviću i poručila: Želim da ti rađam decu kao pravoslavka na srpskom Kosovu

11.06.2023

20:15

0

Albanka iz Drača Mira Dreaj danas se u Leposaviću udala za Srbina Dejana Slavkovića, rodom iz Đakovice

Albanka se udala za Srbina u Leposaviću i poručila: Želim da ti rađam decu kao pravoslavka na srpskom Kosovu
Mira Dreaj se udala danas za Dejana Slavkovića - Copyright Foto: In4s

Albanka iz Drača Mira Dreaj danas se u Leposaviću udala za Srbina Dejana Slavkovića, rodom iz Đakovice. Venčali su se u pravoslavnoj crkvi Svetog Jovana Blagoslova u obližnjoj Sočanici, a upravo uveliko traje svadba u ovdašnjoj sali Vile „Kristina“ u samom Leposaviću.

Prethodno je mlada po vlastitoj želji prešla u pravoslavlje, a svadbeni svatovi su nakon crkvenog venčanja prošli ulicama Leposavića, pored ostalog i pored zgrade Opštine gde traju protesti Srba koji traže odlazak specijalnih jedinica tzv. kosovske policije.

Foto: In4s
 

„Za Dejana sam se udala iz ljubavi. Upoznali smo se u Draču. Naše poznanstvo i druženje trajalo je šest meseci. Srećna sam što se vraćam u veru predaka. Ja se sada osećam Srpkinjom. Mnogo je u Albaniji ljudi koji su poreklom Srbi a to i ne znaju, ili im je do sada bilo zabranjeno da znaju“ – kazala je za IN4S Mira.

Sreću nije krio ni njen suprug.

Foto: In4s
 


“ Hvala Miri što je pristala da budemo jedno. I da nije prihvatila moju veru, ne bih se ljutio. To je njena želja bila. Rekla mi je – želim da ti rađam decu kao pravoslavna na tvom Kosovu, i učinila me presrećnim“ – kazao nam je Dejan dok je prolazio kraj ograde ispred zgrade Opštine Leposavić iza koje su pripadnici KFOR-a koji razdvajaju okupljene Srbe i ilegalnog „gradonačelnika“ koji već sedmicama ne izlazi iz uzurpiranoh objekta lokalne uprave u centru grada.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike